Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Det är bedrövligt”

2-2 slutade matchen mellan åttondeplacerade Linköping och sjundeplacerade Mullsjö. En match där Mullsjös Henrik Olofsson inte var nöjd med domarna efteråt. - Hur domarna blåser bort oss på slutet är bedrövligt, säger Olofsson.

Det blev en jämn kamp i mitten av tabellen mellan Linköping och Mullsjö. Båda lagen visade upp ett bra försvarspel och den första perioden blev målrikast då Linköping först tog ledningen med 1-0 genom Felix Janver efter dryga 12 minuter. Mullsjö kvitterar strax därefter till 1-1 genom Viktor Wibring och tar även ledningen med 1-2 genom Johan Nygårdh. Linköping är annars det mest spelförande laget i den första perioden med flera långa anfall.

Den andra perioden blev mållös där Linköping har flera lägen, både i powerplay och i det ordinarie spelet utan resultat. Mullsjös målvakt Jonathan Larsson gör flera fina räddningar och spelar böljar mer fram och tillbaka än i den första.

Det såg länge ut som att bortalaget skulle få åka hem med segern men efter 15 minuter drabbas Mullsjös Gustav Svensson av en utvisning och blott 24 sekunder in i powerplay kvitterar Matej Jendrisak med en snygg backhandsvolley i slottet. 2-2 blir också slutresultatet efter full tid och i slutet av förläningen har Mullsjö ett jätteläge att avgöra men stoppas av Linköping på ett enligt Henrik Olofsson oschysst sätt.

– Hur domarna blåser bort oss på slutet är bedrövligt. Framförallt i sudden men också i hela matchen. Deras backar får göra vad de vill i egen zon och jag är inte alls nöjd med domarnas insats. Framförallt situationen på slutet ska vi ha med oss när de sitter ner och slår bort klubban, säger Olofsson till ibnytt.se

Hur skulle du summera matchen? 
– Defensiven är bra idag. Stundtals även offensivt men ibland kändes det som att vi spelar mot 7 personer. Andra perioden är vi bedrövliga med boll. Känslan är väl att chansmässigt så var det rättvist med 2-2 och vid ställning 1-2 har ju Linköping massor med chanser som de missar så hade vi fått med oss 3 poängen då så hade vi haft tur. Men sen har vi ledningen på slutet ändå och då är jag missnöjd med 1 poäng. Men ja, jag är inte nöjd med domarna, de ska också få höra när de är dåliga men ja iofs också när de är bra, avslutar en missnöjd Henrik Olofsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar