Foto: Jonathan Rudman
Allsvenskan

”Det kan bli schackmatch”

Visby IBK skuggar FBC Kalmarsund i tabellen strax under kvalplats inför söndagens möte lagen emellan. - Det kan bli lite av en schackmatch, säger Visby tränare Tom Iversjö.

Visby på 15 poäng välkomnar FBC Kalmarsund till Gotland under söndagen för match där hemmalaget hoppas på storpublik.

– Det är sponsormatch med fritt inträde så det vore kul om det kom mycket folk och ett bra tryck vilket det kan bli i den här hallen, säger Visby tränare Tom Iversjö.

Iversjö, vars Visby IBK spelat in 15 poäng på de inledande 9 omgångarna och innehar hela 4 oavgjorda matcher där 2 av dessa har vunnits i förlängningen.

– Vi har gjort mycket bra grejer i inledningen av säsongen. Resultatmässigt är vi väl lite besvikna poängmässigt kopplat till hur vissa matcher sett ut. Med lite perspektiv så är ju matchen mot Lillån en besvikelse. Samtidigt har vi spelat jämnt mot topplaget och gett oss själva chansen att vinna. Vi gör mycket bra men vi har haft lite för tunga dippar.

Framförallt så är det försvarsspelet som har fungerar för Visby som släppt in 45 mål vilket ä tredje bäst i serien efter serieledande Jönköping och försvarsstarka Crafstaden.

– Försvarsmässigt gör vi mycket bra. Vi har släppt in ganska lite mål och ändå skapat en hel del lägen framåt. Sen har vi en del utvecklingspunkter, framförallt måste vi bli mycket mer effektiva. Idag är vi alldeles för ineffektiva vilket straffar oss i vissa matcher.

Imorgon söndag väntar FBC Kalmarsund vilka ligger 3 poäng före Visby.

– Spelmässigt så tror jag att vi i den matcher kommer få se två lag som i grunden vill kontra och inte ge varandra några ytor. Det kan bli lite av en schackmatch. Vi har mycket fokus på vårt eget spel och bygger inte vår gameplan enbart efter hur Kalmarsund spelar. Tålamod, effektivitet och värdering är de tre nyckelorden som blir viktiga.

Bästa poängplockare i Visby är Wilmer Viinamäki och nyförvärvet från Finland, Waltter Mahlberg. Två spelare som även imponerat på tränare Iversjö.

– Vi har ju olika spelar som stuckit ut i olika matcher men Viinamäki har gjort en fin säsong återigen. Men också en spelare som inte så många visste så mycket om Waltter Mahlberg. Det är en bra tillskott i serien och en skön lirare. Han har jobbat hårt med att anpassa sig till det svenska spelet och förstår att det är en skillnad mot Finland. Det finns en uppenbar skillnad i synen på innebandy mellan länderna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar