Foto: Idrottsfoto
Mullsjö AIS

Mullsjös Jonathan Larsson drabbad av hjärtinflammationer

Mullsjös målvakt Jonathan Larsson kände av ett tryck över bröstet och åkte till sjukhuset för att kolla upp det. Diagnosen var två inflammationer i hjärtat och Larsson blir borta från spel i 6 månader.

Mullsjös talangfulla 21-åriga målvakt Jonathan Larsson som under säsongen spelat med en dubbellicens för Mullsjö AIS i SSL och Borås IBF i Division 1 Västra Götaland kände sig efter fredagens match mot Pixbo Wallenstam i Division 1 hängig. Under lördagen blev det inte bättre och när Larsson under söndagen kände ett tryck över bröstet åkte han in till sjukhuset.

– Jag kände att något var fel och då var det bara att åka in. Diagnosen jag fick är hjärtmuskelinflammation och under måndagen konstaterades även hjärtsäcksinflammation. Det är allvarliga saker och jag blir borta från träning i 6 månader.

Hur är läget idag?

– Just nu går jag på tabletter och känner mig ganska fräsch. Värdena har gått ner och jag vilar mest. Skönt att vara hemma från sjukhuset. Jag ska in på ultraljud om 2-3 veckor för att kolla. Det känns både surt och segt, framförallt för att man inte får röra på sig. Men det är allvarliga saker och något som jag måste ta hand om. Det får ta den tid det tar för att läka.

En allvarlig skada för Jonathan Larsson som senaste matcherna har varit Mullsjös förstaval i målet.

– Nu i slutet har det känts riktigt bra. Jag fick ju hoppa in mot AIK och spelade hela matchen mot Linköping och Storvreta. Det känns bra att veta att jag kan prestera mot så pass bra motstånd. Därför kom detta olyckligt men detta är inget jag ska stressa tillbaka från. Det är allvarligt och det har jag nog inte riktigt förstått. Men det är skönt att veta vad det var så att jag nu kan bli bättre.

Hur ser du på er säsong såhär långt?

– Laget har kommit igång väldigt bra. Vi är svårslagna nu och framförallt på hemmaplan med den publiken vi har. Det är fullt godkänt men vi kan mycket mer. Vi i laget känner att vi har något på gång och nu har vi fått ordning på vår förstaperiod också. Nu längtar man ju vara tills vi kör igång igen den 17 december. Jag ska försöka vara med runt laget så mycket jag kan och får under tiden jag vilar.

Jonathan Larsson förmedlade också ett viktigt budskap på twitter:

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar