Linköping IBK

Linköping vann tuff match i förlängning

Målsnål, tuff och intensiv match i Linköpings sporthall när Linköping lyckades vända till ledning 3-2. Med bara 15 sekunder kvar kvitterar Växjö och i förlängningen gör sedan Linköping mål och får extrapoängen.

SSL start igen efter landslagsuppehållet och det bjöds på en tuff och målsnål match mellan Linköping och Växjö. Två lag som verkligen stängde till defensiven. Linköping som saknade flera spelare såsom Christian Mattson och Milan Tomasik och även sedan tidigare långtidsskadade Anton Karlsson. Tunga avbräck. Växjö däremot såg ut att ha full trupp med sig och fyllde matchprotokollet.

Linköping vann första tekning och hade efter 6 minuter också matchens första riktiga farliga chans när Martin Karlsson prickar ribban. Även Växjös Valdemar Ahlroth hade en farlig chans strax därefter.

Med de skador och sjukdomar som finns i Linköping i åtanke hade trotjänaren Joakim Ström kallats in och det syntes inte att han inte spelat SSL innebandy under den här säsongen. Med bra fart under fötterna var Ström aktiv i Linköpings anfallsspel och var en stolpträff ifrån att ge hemmalaget ledningen.

Efter 15 minuter hettade det till rejält på planen med två efterföljande situationer som skapade både gruff och argumentation mellan båsen. VM-domarna Wissman och Andersson fick en del att reda ut och plocka 2 minuter i vardera laget för hårt spel. Trots chanser för båda lagen i 4 mot 4 slutar första perioden 0-0.

Trippelbyte i Växjö

Niklas Nordén passade inför den andra perioden på att göra om i femmorna och bytte in Erik Oscarsson, Filip Karlsson och Linus Pettersson vilket också innebar att både Jesper Sankell och Valdemar Ahlroth fick sätta sig längst ut på bänken att vila.

Matchens första mål står bortalagets Ludwig Persson för när han från dålig vinkel vid sarger skjuter ett icke otagbart skott. Kvitteringen från Linköping kommer efter knappt 10 minuter in i perioden i powerplay när det blir tufft framför Kosonens mål. Dryga tre minuter därefter tar Växjö på nytt ledningen, den här gången genom Oliver Johansson som trampar upp från hörn. Efter det målet blev det en tempohöjning i matchen och slutet på första perioden blev fysisk tuff i närkamper så blev slutet av den andra perioden istället fysiskt tuff i löpningen då matchen svängde i spelvändningarna. Dock utan de riktigt avgörande chanserna. 1-2 efter 40 spelade minuter.

Linköping vände och avgjorde i powerplay

Få chanser och intensiv tät defensiv fortsatte i den tredje perioden där Växjö V Ahlroth och Sankell var tillbaka i spel. Roligast var Johan Asbrant utbrister ”Är han bakfull eller” efter Eero Kosonen tagit vattenpaus. Linköping skulle kvittera och det är med knappa 5 minuter kvar av den tredje perioden som Felix Lanver sätter dit kvitteringen och skapar energi till Linköping som fortsätter gå framåt efter målet. Johan Roos utvisas 2 minuter för hårt spel och i det efterföljande powerplayet rullar Linköping mycket vackert boll där Tobias Gustafsson serverar Matej Jendrisak i slottet och 3-2 är ett faktum. Det blir en stökig avslutning på matchen när Växjö först får en avvaktande utvisning och när laget inte får tag på bollen tas en till utvisning och det blir gruff framför Växjö bås. Växjös Ludwig Persson får matchstraff och det är stökigt mellan båsen där ordväxling utbryter. I boxplay med 15 sekunder kvar kvitterar genom Oliver Johansson. 3-3 efter tre perioder och förlängning väntar.