Foto: IFF
SSL-Herr

Världsmästare redo för Linköping

Flera VM-spelare på planen ikväll när Linköping möter Växjö men bara en med ett VM-guld, Växjös Eero Kosonen. – Jag vet inte riktigt om jag har förstått att vi vann, säger Kosonen till Smålandsposten.

Vi förväntas se flera VM-spelare på planen i kvällens match mellan Linköping-Växjö. I hemmalaget Linköping återfinns svenska silvermedaljören Tobias Gustafsson som gjorde två mål i finalen mot Finland. I Linköping spelar även tjeckiska spelarna Milan Tomasik och Matej Jendrisak. I Växjö återfinns Schweiziska bronsmedaljören Manuel Engel och även guldmedaljören, målvakten Eero Kosonen.

– Jag vet inte riktigt om jag har förstått att vi vann. Det har varit en lång väg att gå fram till den här vinsten och det är klart den betyder mycket, säger Kosonen till Smålandsposten. 

Kosonen som stod hela finalen förutom straffläggningen var såklart nöjd med sitt lands insats och utveckling i turneringen.

– Under hela turneringen utvecklade vi vårt spel. Vi hade lite problem under turneringens gång men det viktigaste var att vi spelade lite bättre innebandy hela tiden. Vi gjorde vår bästa match i finalen.

Nu väntar SSL-spel igen och Linköping. Ett lag som Växjö tidigare under säsongen förlorade mot på hemmaplan. Tränare Niklas Nordén tror på en målsnål match.

– När vi mötte dem hemma tyckte jag att vi gjorde en helt okej match. Vi förlorade visserligen med 2-5 men vi skapade ofantligt mycket målchanser. Jämför man med då och vad som måste till nu är att sätta dit bollarna. Vi måste vilja vara målskyttar, inte sätta den där extra passningen utan sätta dit bollen när läget dyker upp. Det är en nyckel då det brukar bli målsnåla matcher, säger Nordén

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar