IB-Play

Sankell avstängd under utredning

Matchen Linköping-Växjö blev tuff och under lördagseftermiddagen meddelades det att Växjös Jesper Sankell stängs av under utredning efter en händelse i matchen.

Svenska Innebandyförbundets Juridiska Nämnd meddelade under lördagen att Växjös Jesper Sankell stängs av under utredning för en händelse i matchen Linköping-Växjö. Vilken händelse framgår inte av anmälan men enligt Smålandsposten så ska de vare en händelse med knappt fem minuter kvar av den första perioden och i så fall är det den händelse du kan se i spelaren ovan. Att det är den händelsen är inget som framgår av anmälan.

I beslutet vilket du kan läsa i sin helhet här framför skäl för avstängning ”Om det är sannolikt att en anmäld förseelse kommer att leda till avstängning får bestraffningsorganet enligt 14 kap 13 § Riksidrottsförbundets stadgar, utan att den anmälde dessförinnan hörts, besluta att denne tills vidare och till dess att bestraffningsärendet har blivit avgjort inte får delta i tävling eller uppvisning i den idrottsgren inom vilken förseelsen har begåtts”. 

JN finner det sannolikt att den anmälda förseelsen kommer att leda till avstängning och beslutar att Jesper Sankell stängs av. Sankell har nu två veckor på sig att överklaga beslutet.

 

*JN=Juridiska nämnden

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar