SSL-Herr

Beslut om Sankells avstängning

Växjö Jesper Sankell blev först avstängd under utredning efter en händelse i matchen mot Linköping. Nu har en dom från Juridiska Nämnden kommit vilka meddelar att Sankell stängs av från spel i ytterligare 3 matcher.

Det var i matchen mot Linköping som Växjös Jesper Sankell var inblandad i en incident vilket du kan se i spelaren ovan. Efter matchen stängdes Sankell av under utredning och under tisdagen kom domen från Juridiska nämnden vilken meddelar att Sankell stängs av i ytterligare 3 matcher och missar därmed onsdagens match mot Pixbo och även de matcherna mot Karlstad och Warberg. Såhär skriver juridiska nämnden:

”JN finner att Jesper Sankell har gjort sig skyldig till våld mot motståndare enligt 14 kap 2 § 8 punkten Riksidrottsförbundets stadgar. 

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Jesper Sankells förseelse skall motsvara bestraffning i form av avstängning under en tid motsvarande fyra (4) matcher beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället. 

JN noterar att Jesper Sankell genom beslut JN 16/17-25a varit avstängd under utredning sedan den 17 december 2016. Under denna period har Sankell avtjänat avstängning motsvarande en (1) match, vilken skall inräknas i slutlig avstängningsperiod. 

JN beslutar att stänga av Jesper Sankell fr.o.m. den 17 december 2016 t.o.m. den 3 januari 2017. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning.”

En dom som Växjös tränare Niklas Nordén tycker är både hård och märklig.

– Jag tycker det är en hård dom jämförelsevis med avstängningar som varit både den här säsongen och tidigare. Det är ett rejält straff, säger Niklas Nordén till Smålandsposten och fortsätter:

– Det som känns jättemärkligt är att domarna inte vill anmäla trots att de sett händelsen i efterhand. Men ändå anmäls det efter påtryckningar av Mats Öster. När det sedan döms ett så hårt straff känns det som om domarna och de som ansvarar i toppen inte är på samma nivå.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar