Foto: Adam Troy
Storvreta IBK

17-åriga Jansson till Storvreta med dubbellicens

Storvreta IBK har kommit överens med Rasbo IK om en dubbellicens för 17-åriga Michael Jansson som kommer ingå i SSL-truppen. - Jag är redo för utmaningen, det skall bli enormt spännande att få vara med i Storvreta IBKs SSL-trupp, säger Michael Jansson.

Storvreta IBK meddelar i ett pressmeddelande att laget gjort klart med en dubbellicens för den unge 17-årige forwarden Michael Jansson som spelade Euro Floorball Tour med U19-landslaget. Jansson som idag spelar JAS och division 1 innebandy i Rasbo IK får nu möjlighet i SSL.

– Det känns jätteroligt, att Storvreta IBK ser mig som en talang som de vill ha med i deras starka spelartrupp. Jag är riktigt glad att få chansen att få träna och kanske vara med på någon match under vårsäsongen. Jag hoppas kunna utvecklas ännu mer i en tuff träningsmiljö. Jag är redo för utmaningen, det skall bli enormt spännande att få vara med i Storvreta IBKs SSL-trupp, säger Michael Jansson.
För Storvretas del innebär det att laget utökar den något tunna truppen till antal och samtidigt knyter en U19-landslagsman till klubben.

– Micke Jansson är en ung talangfull kille, som redan nu trots sina bara nyss fyllda 17 år är inne i U19-landslagstruppen. Jag ser honom som ett spännande råämne, som är jätteduktig i offensiven, framför allt som avslutare, säger chefstränare Stefan Forsman och fortsätter

– Även om han redan är fysisk stark, behöver han givetvis fortsätta jobba upp fysiken. Han behöver även lära sig det taktiska spelet på yttersta elitnivån. Det skall bli kul att vara med och forma Micke Jansson till en fullfjädrad SSL-spelare, avslutar Storvreta IBKs chefstränare Stefan Forsman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar