Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Mathias Hagert fotskadad

Team Thorengruppens Mathias Hagert skadade foten sent in i matchen mot Karlstad. Nu har magnetröntgen gjorts vilket visar att ett ledband är av.

Mathias Hagert värvades till Team Thorengruppen inför den här säsongen och har på d inledande 15 omgångarna gjort 9 assist och varit en viktigt spelare i Thorengruppens första säsong i SSL. I matchen mot Karlstad innan jul skadade Hagert vänsterfoten.

– Jag kände direkt att något var fel. Vi gjorde en röntgen direkt för att kolla så att det inte var något fraktur. Sen vilade jag en vecka och testade att tejpa och köra med fotskydd men det tog bara en minut innan jag fick gå av träningen, säger Hagert till ibnytt.se.

Eftersom spel var omöjligt gjordes en magnetröntgen och nu har beskedet kommit att ett ledband i foten, syndsemos som heter har gått av.

– Jag fick beskedet för två timmar sen. Det är ledbandet och jag blir borta 6-8 veckor. Det blir fram med kryckorna och undvika att störa foten så mycket som möjligt i läkningsprocessen. Hur det läker beror ju lite på läkningsförmåga men jag kommer hålla igång med annan träning under tiden och vara med och stötta laget i båset och skjuta in min energi.

Team Thorengruppen ligger på tolfte plats i tabellen samma poäng som nedflyttningsplacerade Karlstad men bara 3 poäng ifrån Linköping på slutspelsplats.

– Jag tycker vi lärt oss jättemycket från de första omgångarna i SSL. Nu vågar vi spela vårt spel och kollar på de sensate 5-7 omgångarna så styr vi spelet i många matcher. Kan vi jobba rakare och mer på kassen och då göra fler skitmål kan bli riktigt bra. Jag tror 2017 kan bli ett bra år, avslutar Hagert som alltså får inleda 2017 på kryckor.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar