AIK IBF

17 mål när Falun vann mot AIK

Hela 11 mål blev det i den första perioden mellan AIK och Falun och då trodde många att det skulle bli en riktigt målfest. Spelet strukturerad sig sedan och i tredje visade Falun att de är det klart bättre laget. Slutresultat 6-11.

Seger för Falun med 17-2 två senast. En målrik match och första perioden på parketten i Solnahallen skulle även den bli målrik. Hela 11 mål blev det och det svängde fram och tillbaka i spelet där ett tätt försvarsspel var nästintill obefintligt.

Redan efter 55 sekunder gav Andreas Stefansson hemmalaget ledningen och AIK hade hela 3-0 innan Falun gjorde sitt första då Simon Palmén bågade in. Målen fortsatta att strömma in och efter halva den första perioden hade hela 7 mål gjort och ställning 4-3 till AIK inför de 621 personerna. 12:28 utvisas Martin Tokos under dessa två minuter kvitterar först Falun när AIK slarvar och Backby kan kontra innan Lieback Asp ger AIK ledningen igen. Vid ställning 5-5 ger Faluns Adam Fernqvist Stefansson en rejäl tackling i hörnet vilket resulterar i en fem minuters utvisning som länge ser ut att bli mållös. Med 33 sekunder kvar i powerplay och 38 sekunder kvar av perioden gör Patrik Hagberg 6-5 vilket också är resultat efter 20 minuter.

Galante Carlström första poäng i matchen

Om den första perioden bjöd på rock n roll så blev den andra mer strukturerad. I Falun ändrades det om i femmorna när Casper Backby gick in i förstafemman istället för Hassan Hajo, Johan Rehn inbytt i målet och i andrafemman spelade Johannes Larsson back. Den andra perioden bjöd på ett från båda lag ett mer strukturerat spel där boll vårdades på ett helt annat sätt än den första. Falun hade stundtals bra tryck mot AIK-målet och Hjelm spelade upp sig rejält. Även om struktur skapades avtog inte intensiteten båda lagen fick varsin utvisning efter varandra i mitten av perioden, det utan utdelning. Det skulle dröja till 17:43 innan ett mål kom och tillföll Falun då Martik Tokos helt själv kunde stå och vända upp. Strax därefter utvisas Faluns Carl Nordström och i det efterföljande PP gör Galante Carlström sin första poäng i matchen när han stegar förbi täck och hänger upp bollen i vänstra krysset 18:48. Bara 13 sekunder senare utökar Falun ledningen till 6-8 genom Simon Palmén efter ett fint uppspel som avslutas med mål. Tvåmålsledning för Falun för första gången i matchen efter två perioder.

Falun stängde matchen med två mål på 14 sekunder

Tidigt powerplay för AIK i den tredje perioden, dock utan mål men med ett efterföljande offensivt tryck. Ett tryck som bröts i slutet av den sjätte minuten då Falun under loppet av 14 sekunder både gör 6-9 och 6-10 och stänger matchen. Bara dryga minuten senare gör Galante Carlström sitt andra mål i matchen när han till vänster trampar fram och med ett dragskott hittar lediga bortre kryss. Strax efter ges AIK ny chans i powerplay men återigen utan resultat. Falun fortsätter kontrollera matcher och AIK kommer aldrig till de direkt avgörande chanserna att sätta dit bollen. 19 mål senast och i dagens match 17 mål. Slutresultat 6-11 och Falun hänger på Växjö i toppen.