FC Helsingborg

Paulsson storspelade när Helsingborg vann i förlängning

Det blev en målsnål match mellan Helsingborg och Mullsjö där Helsingborg lyckades ta extrapoängen. Mycket tack vare en storspelade Jonathan Paulsson i hemmamålet.

Helsingborg på på 30 poäng mot Mullsjö på 32 poäng. Ett Helsingborg som kommer från raka förluster mot ett Mullsjö i en mycket god långvarig form. Dessutom som extra till den här och kommande matcher är att Helsingborgs Mika Kohonen närmar sig 1000 poäng i svenska serie och slutspel. Med 998 poäng inför matchen var chanser goda till att nå upp till milstolpen 1000.

Manninen bjöd på delikatess

Mullsjö som kom till start utan lagkapten David Gillek spelade det ett högt försvarsspel från start och pressade Helsingborg. Hemmalag å andra siden med ett lägre 2-2-1 försvar. Den första perioden blev en jämn kamp där Mullsjö hade något mer boll och perioden farligaste möjlighet förutom målet stod Mullsjös Erik Olofsson för när han träffar ribban. 1-0 är snyggt, riktigt snyggt när Jami Manninen på halvvolley klipper till bollen ner i golvet och upp i taket.  Mullsjö skapar även de farliga chanser och landslagsmålvakten Paulsson får verkligen jobba hårt för att hålla nollan.

Mullsjö kvitterar

I den andra perioden inleder Helsingborg bäst och Daniel Johnsson har ett jätteläge att utöka ledningen. Efterhand så är det Mullsjö som tar över mer och mer och när Adam Fransson får en en riktigt fin passning av Kim Ganevik så trodde många att kvitteringen skulle komma. 5:03 utvisas Helsingborgs Nicklas Lidholm och i det efterföljande powerplayet radar Mullsjö upp chanser, dock inget mål. Inter heller i nästa powerplay lyckas Mullsjö spräcka Paulsson nolla. Det skulle krävas till den trettonde minuten innan det var kvitterat och det när Isaac Rosén lyckas få förbi bollen både bakom en sittande Juha Kivilehto och Paulsson.

Även Helsingborg får spela powerplay och det blir mållöst. 1-1 efter perioden med ett spelmässigt övertag för Mullsjö.

Stort spelmässigt övertag för Mullsjö

Det tredje perioden blev fortsatt målsnål med spelmässigt övertag för Mullsjö som under långa stunder pressade ner Helsingborg i egen zon. Det enda Helsingborg skapar är några farliga kontringar och det är på en sådan som 2-1 görs när Jonathan Skoglösa i hög fart får bollen snett bakåt från Hampus Dargren. ullsjö fortsätter pressa på och Paulsson fortsätter att storspela. 2-1 står sig länge och med dryga tre minuter kvar tar Mullsjö timeout. Trycker fortsätter därefter och det är Kasper Hedlund som gör kvitteringen när han smyger upp på bortre, fint serverat av Sebastian Palmqvist. Det byts ett par chanser innan ordinarie tid är slut och slut 2-2 efter ordinarie tid.