Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Inte förlora mot samma lag två gånger”

Fem raka förluster mot Dalen. På söndag får Växjö en ny chans till att seger. - Vi har som målsättning att inte förlora två gånger mot samma lag under en säsong, säger tränare Niklas Nordén.

Fyra förluster i kvartsfinal förra säsongen och i årets första match mot Dalen förlorade Växjö hemma med 2-5. En svår motståndaren för Växjö men på söndag ska det bli seger.

– Vi har ju fem raka förluster och det ska vi sticka under stolen med. Men vi har som målsättning att inte förlora mot samma lag två gånger under en säsong så på söndag ska det bli seger. Vi har en bra känsla och full trupp till förfogande. Det blev en plump mot Team Thorengruppen senast där vi inte var tillräckligt ödmjuka. Vi byggde upp det fel och jag hjälpte inte killarna. Men nu flyger vi upp till Umeå och är sjukt taggade. Vi ska vinna i Umeå Energi arena och komma hem med tre poäng, säger Niklas Nordén.

Hur ska ni göra för att det inte ska bli en ny förlust? 

– Vi har utvärderat senaste matchen och så gör vi om därifrån. Hos oss händer det alltid nya saker och förhoppningsvis fick vi bra svar senast som kan hjälpa oss på söndag. Vi tror det är vårt anfallsspel som bli avgörande. Vi vet att Dalen är mer defensiva. Men vi kommer bjuda publiken som förhoppningsvis blir många eftersom det är gratismatch på en fartfylld innebandy. Vi ställer oss inte på mållinjen utan ska göra vårt yttersta.

Med några fler matcher spelade så ligger ni i toppen. Har ni börjat anpassa träningen mot ett slutspel? 

– Inget i träningen och vi är inte där ännu. Vi ser oss så att vi snart har klarat kontraktet och har inte justerat för vart vi ligger i tabellen. Samtidigt har vi en väl genomarbetat plan som vi satte i augusti och det är bara några få pass jag har behövt ändra annars följer vi plan. Skulle vi bli klara i en tabellposition tidigt om det så är etta eller åtta så kanske man ändrar formtopparna.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar