Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Dalen herr & dam högt upp i publikligan

IBK Dalen placerar sig högt upp i publikligan både med dam och herrlaget.  - Vi gör lite olika saker som blir en helhet. Nu på söndag (idag) mot Växjö har vi gratismatch där sponsorerna står för inträdet, säger Dalens Urban Karlsson. 

Innebandy är populärt i Umeå vilket märks både på bredden och spetsen. I SSL Herr återfinns IBK Dalen och Team Thorengruppen och i SSL Dam spelar IKSU och IBK Dalen. Ett Dalen som ligger med högt upp i publikligan i båda serierna.

– Jag tror inte vi gör något speciellt utan det är långt hårt jobb i en stad som gillar innebandy. Sen har vi jobbat länge med att bygga upp varumärket Dalen. Det är inte så lätt för Team Thorengruppen att komma upp i våra siffror i snitt direkt bara för att de nu spelar i Superligan.

Det långa arbetet har resulterat i höga poängsnitt jämför med övriga lag i serien. Dalens herrlag placerar sig på tredje plats publikligan med ett snitt på 1202 åskådare och damlaget ligger på andra plats med ett snitt på 447 åskådare.

– Vi försöker hela tiden jobba med att göra det bättre. Vi har ju haft bättre vissa säsonger och det varierar. Framförallt är det många som är med och hjälper till. Vi försöker också bygga profiler där vi profilerar spelare lite mer för att få personer att gå och kolla både på profilerna och laget. En sådan person är Ketil Kronberg som älskar Dalen. På herrsidan har vi också Måns Parsjö-Tegnér som visar mycket känslor. I damlaget har vi använt oss av Amanda Öhman. Vi försöker synliggöra dem.

Förutom det större intresset i Umeå, gör ni några särskilda aktiviteter för att locka folk? 

– Vi gör lite olika saker som blir en helhet. Nu på söndag (idag) mot Växjö har vi gratismatch där sponsorerna står för inträdet och vi bjuder också på innebandybuss. Det uppskattar folk och det är ju innebandy av högsta klass. Vi har också samarbete med olika företag kring matcher som genomför olika aktiviteter. En annan del i marknadsföring är vi finns på skärmar i matbutiker vilket blir en naturlig påminnelse att det är match. Det med annat bygger upp en totalbild.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar