Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Team Thorengruppen sparkar huvudtränaren

Nykomlingen Team Thorengruppen på tolfte plats i tabellen meddelade under tisdagen att de bryter med huvudtränare Tomas Hugosson Wallgren.

På Team Thorengruppens hemsida meddelade klubben att huvudtränare Tomas Hugosson Wallgren inte kommer vara kvar som tränare för tolfteplacerade Team Thorengruppen i SSL. Hugosson Wallgren som även är anställd i föreningen kommer fortsätta sitt arbete som föreningsutvecklare. Ersättare blir lagets assisterande tränare och sportchef Peter Sjöström som kommer kompletteras med ytterligare ledare för resterande del av säsongen. Team Thoregruppen själva kommenterar beslutet:

Det här är resultatet av en lång diskussion som innebär att Tomas kommer att fokusera på att fördjupa det fantastiska arbete han gör som föreningsutvecklare. Föreningens absoluta ambition är att behålla sin SSL-plats och samtliga personer i föreningen är beredda att göra vad som krävs för att så ska bli fallet.

Det är ett otroligt tungt beslut men vår tro är att detta är bäst både för laget och föreningen, både på kort och lång sikt. I det korta perspektivet är det självklart kampen för överlevnad som står i fokus där vi ska göra allt som står i vår makt att hålla oss kvar i SSL.

Team Thorengruppen som förlorat de två senaste matcher mot konkurrenterna kring nytt kontrakt Höllviken och Sirius möter på lördag Linköping. 12 matcher återstår av säsongen och det är oerhört jämnt i botten av tabellen.

 Plac Lag Matcher Målskillnad Poäng
10. IK Sirius IBK 20 93-103 25
11. Karlstad IBF 20 98-133 22
12. Team Thorengruppen SK 20 87-126 21
13. Höllvikens IBF 20 99-112 20
14. Warberg IC 22 96-125 19

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar