Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Blinds från start i kvällens tuffa match

Med Benjamin Löfdahl fotskadad gör den lettiska målvakten sin första SSL-match från start ikväll när Mullsjö möter Växjö på bortaplan. Senast lagen möttes blev det 14 utvisningar. - Det är två lag som spelar liknande med mycket passion och energi och då kan det bli så, säger Mullsjö tränare Andreas Elf.

En på förhand tuff match ikväll när Växjö tar emot Mullsjö i Fortnox Arena. I höstas när lagen möttes i Nyhemshallen blev det hela 14 utvisningar. Något Mullsjö tränare Andreas Elf kommenterar.

– Det kan bli så när det är två liknande lag på så sätt. Det är mycket energi och passion och vi både utgår från hårt jobb och är den typen av lag. Det blir naturligt då och sen har vi ju en historia oss emellan med slutspelsmötet och liknande, säger Elf till ibnytt.se

Hur resonerar du kring att det kan bli en tuff match med risk för många utvisningar? 

– Det är en balansgång och det är det alltid när man möter den här typ av lag. Man vill alltid gå plus räknat till utvisningar. Självklart är det något man tänker på men inget vi förberett oss speciellt inför den här matchen. Ibland ligger man på rätt sida och det brukar gå jämnt ut i det långa loppet.

Det blev förlust i höstas med 4-7 men nu har ni en imponerande poängsvit på 14 matcher. Vad tror du om kvällens match? 

– Vi hade ju 4 förluster under ordinarie tid och en i sudden under en period i första halvan av säsongen. Vi har slagit fyra av de lagen nu och det är Växjö kvar att beta av. Vi är ju också ett annat lag än vi var i början av säsongen. I början av säsongen så kunde det rinna ifrån när vi släppte 1-2 mål och nu är vi mycket stabilare och kan ta poäng mot Sirius även om vi inte är nöjda alls med hur vi spelar. Jag räknar med att vi studsar tillbaka i prestation ikväll.

Benjamin Löfdahl gick ut skadad senast. Vem står ikväll? 
– Det var inget allvarligt med Löfdahl men han vilar ikväll så Andis Blinds startar. Det finns en plan där också men nu blir det in i hetluften direkt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar