Mullsjö AIS

Växjöseger trots stort manfall

Växjö mot Mullsjö i Fortnox Arena blev inte den tuffa fysiska matchen som senast lagen möttes. Istället blev det en match mellan två lag med flera spelare borta där Växjö vann efter en dramatisk avslutning.

Växjö mot Mullsjö i match där båda lagen saknade flera tongivande spelare. För bortalaget Mullsjö saknades trion Nygårdh, Van Keppel och Fransson samt fotskadade målvakten Löfdahl vilket innebar lettiska Andis Blinds gjorde sin första match från start i SSL. För Växjös del var det hela 8 spelare borta. Bland flera målvakten Kosonen, målskytten Sankell samt lagkapten Kjellsson.

– Vi får tänka om i vissa situationer och vår gameplan. Men det är ett slagkraftigt lag och vi kan ge Mullsjö en match. Vi ska styra tempot och bestämma själva när vi går framåt, kommenterade Växjös Johan Roos till C More innan matchen.

Övertygande förstaperiod av Växjö

Hemmalaget Växjö inledde matchen bäst i den första perioden och den något ovana målskytten Johan Roos gör 1-0 efter 4:31 på skott tre steg in i planen från mittplan. Spelet i den första perioden är något avvaktande och inte alls lika intensiv som när lagen möttes i Nyhemshallen då det blev hela 14 utvisningar. Växjö fortsatte spela bäst i den första perioden och gör 2-0 genom Manuel Engel i den fjortonde minuten. Knappt två minuter senare görs även 3-0, det återigen av Johan Roos.

– Vi känns inte på tå. Vi hjälper inte Andis alls i kassen heller och måste komma in i mer farliga ytor, kommenterade Mullsjös Arvid Wibring Lindqvist efter den första perioden.

Första SSL-målet för Göthberg

Den andra perioden blev jämnare och intensiteten skruvades upp något. Matchen första utvisning drabbade Mullsjös Tobias Utterberg och på det efterföljande powerplayet gör Valdemar Ahlroth 4-0.

Edin Omanovic i Växjös mål lyckades i sin andra match från start den här säsongen hålla nollan i knappt halva matchen då David Gillek i powerplay reducerar. En reducering som gav extra energi till ett Mullsjö som höjde sig. Den andra perioden blev mer öppen i spelet och mer målrik och avslutades med att Felix Göthberg, U19-landslagsmannen i Växjö gör sitt första SSL-mål vilket innebar 6-3 till Växjö. Snyggt upp i första krysset av Göthberg.

– Det kändes såklart väldigt bra. Skönt att komma in och få förtroende. Härligt att sätta dit den. Jag hann se luckan och det skapas en chans där så bara att klippa dit den, kommenterade Felix Göthberg efter två perioder.

Växjöseger

Inledningen av den tredje perioden blev mer lik den första med ett avvaktande spel. Mullsjö jobbar sig in mer och mer i matcher och har et större bollinnehav när laget jagar ytterligare reducering. Det ändras om i femmorna i Mullsjö som trycker Växjö längre ner i egen zon. Växjö kontringar inte ofarliga. 12:55 görs 6-4 och det är återigen David Gillek som gör mål, även denna gång ett lågt skott över benet på Omanovic. Mitt i Mullsjöpressen i slutet av matchen svarar Växjö när Göthberg blir frispelad och serverar öppet mål till Manuel Engel, för dagen lagkapten i Växjö.

Matchen var inte över. Mullsjö tar timeout, plockar ut målvakten och i spel 6 mot 5 reducerar Viktor Wibring. Mullsjö forsätter trycka på i slutet av matchen och med 38 sekunder kvar serverar samme Wibring Kim Ganevik i slottet till 7-6.  Unge Felix Göthberg ville dock skriva in sig i matchprotokollet ännu gång och gör med 8 sekunder kvar sitt andra mål i matchen. Slutresultat 8-6 till Växjö.