Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Team Thorengruppen förstärker ledarstaben

Förra veckan meddelade Team Thorengruppen att Tomas Hugosson Wallgren fick sparken som huvudtränare och sportchef Peter Sjöström tar över. Nu har Sjöström fått förstärkning i båset.

Team Thorengruppen som verkligen är inblandad i kampen om nytt kontrakt meddelade i förra veckan att de bröt med huvudtränare Tomas Hugosson Wallgren och kommenterade beslutet:

Det här är resultatet av en lång diskussion som innebär att Tomas kommer att fokusera på att fördjupa det fantastiska arbete han gör som föreningsutvecklare. Föreningens absoluta ambition är att behålla sin SSL-plats och samtliga personer i föreningen är beredda att göra vad som krävs för att så ska bli fallet.

I samband med beskedet tog sportchef Peter Sjöström över som huvudtränare i en ledarstab som nu förstärks med tidigare spelaren Johan Alm.

– Johan Alm är en människa som lyfter alla sammanhang han är med i. Han känner många av killarna i laget väl och vet vad det handlar om att prestera på den här nivån. Det som är återkommande när man pratar om Johan Alm är att han är en glädjespridare och en energigivare och det passar oss perfekt i nuvarande situation, säger sportchefen Janne Lundquist på Team Thorengruppens hemsida.

Johan Alm kommer finnas med i båset redan ikväll mot AIK och kommenterar själv uppdraget.

– Jag tänkte lite fram och tillbaka men efter att jag tackade ja fick jag en bra känsla. Det känns jättekul, och det är skönt att jag inte ska spela för jag är inte i fysisk form alls, skrattar han och fortsätter:

– Jag ska bara försöka vara mig och själv och sen får vi se vad det blir av saken. Det jag vet är att jag vill bidra med energi till laget. Sedan är jag och Peter Sjöström rätt olika som personer, men jag tror att vi kommer komplettera varandra bra i coachningen, säger han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar