Foto: Per Wiklund
AIK IBF

19 mål i matchen: ”Jag undrar själv vad som hände”

Målfyrverkeri i Fortnox Arena när två av SSLs mer målglada lag Växjö möte AIK. En match där Växjö Ludwig Persson blev fyramålskytt. - Jag har aldrig gjort hattrick i SSL och vi har skämtat lite om det. Idag blev det även ett extra, säger Persson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:30
Växjö IBK
12 - 7(2-3, 4-1, 6-3)
AIK IBF

De 1308 åskådarna i Fortnox Arena fick se en målrik match när Växjö tog emot AIK. Redan efter 45 sekunder gjordes det första målet av Växjö Jesper Sankell och det blev fem mål i den första perioden med ställning 2-3.

– Den första perioden är bedrövlig. Vi är jättedålig och vi ska vara glada för att det bara står 2-3 inför andra. Vi pratar i periodpausen om att vi måste fatta innebörden av matchplan och att hålla den som vi satt. Sen gör vi vissa justeringar men framförallt är det en höjning överlag i andra, säger Ludwig Persson.

En höjning spelmässigt blev det från hemmalaget i den andra perioden även om AIK hängde med både spel och målmässigt. Nämnde Persson avslutade perioden med att göra två mål till ställning 6-4. Även om Växjö fortsatte att göra mål framåt så hängde sig AIK kvar och det var drygt två minuter kvar av den tredje perioden om ledningen blev med tre mål, då när Filip Kjelsson satte 10-7. En ledning om utökades till slutresultatet 12-7. Hela 17 mål i matchen.

– Jag undrar själv vad som hände. Det är inte roligt att veta att man aldrig kan ha en trygg ledning mot ett lag som AIK. Det var likadant när vi mötte de borta. Bra att vi lyckas hantera det till slut.

Hela tolv mål från Växjö och fyra av de gjorde just Persson.

– Jag har aldrig gjort ett hattrick i SSL. Det har varit nära några gånger och vi har snackat lite om det men inget jag direkt tänker på. Givetvis kul att blev så och dessutom fick jag ju ett extramål också.

Har veckan varit extra bra för mig med tanke på målformen? 

– Nja, jag har knappt tränat på 2,5 vecka. Jag har haft influensen och det har varit lite andra grejer så jag och Niklas satte upp en plan som innebar att jag skulle orka så mycket som möjligt. Jag gick för fullt först på träningen i torsdags.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar