Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Storvreta vann mot serieledarna

Mästarmötet som matchen mellan Storvreta och Falun kallats bjöd på fartfylld och välspelad innebandy inför 2143 åskådare i IFU Arena. - Jag tycker det som lägger grunden till att vi vinner är sättet vi jobbar hårt på och att vi får bra träff i vårt försvarsspel, säger Storvretas tränare Stefan Forsman.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Storvreta IBK
6 - 3(1-0, 2-1, 3-2)
IBF Falun

Mästarmöte mellan Storvreta och Falun blev en fartfylld och välspelad match med två lag av hög kvalitet på planen. Första perioden har Storvreta ett chansövertag med 10 skott på mål mot Faluns två och i den andra perioden gör Storvreta ett ryck till 3-1 efter två mål av Nicklas Paulsson.

– Jag tycker det som lägger grunden till att vi vinner är sättet vi jobbar hårt på och att vi får bra träff i vårt försvarsspel. De fem i femman som jobbar ihop jobbar nu efter samma bild på hur vi ska spela. Sakta men säkert blir vi även bättre med boll. Jag tycker dessutom att vår närvaro också är bra nu, säger tränare Stefan Forsman.

Storvreta höll ihop försvarsspelet i den tredje perioden och vann med 6-3.

– Vi gör spelet utan boll bra idag men vi gör inget annorlunda idag mot Falun. Det blir tätt och prestige och man ska ha med sig det att vi som är regerande mästare och går in i matchen med gott självförtroende.

Segern innebar Storvretas tredje vinst på fyra matcher vilket har varit mot segrar Falun, Helsingborg och serietvåan Växjö.

– Saker börjar sakta och säkert stämma. Vi har fått in lite mer spelare i truppen och även ny energi. Joel är en sån spelare som både bidrar defensivt men framförallt hans ledaregenskaper. Där är han viktigt för gänget. Vi har även börjat få träff på det mesta i försvarsspelet och då kommer även fina prestationer framåt. Vi ska komma ihop att vi ännu inte haft någon längre ”streak” så jag skulle säga att vi går mot häftiga tider.

Se målen från mästarmötet

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar