Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

Craftstaden satsar på Allsvenskt publikrekord

Östkustderby, Kim Nilsson i motståndarlaget och hockeyarenan bokad. Craftstaden i satsar på att slå allsvenskt publikrekord ikväll när laget möter FBC Kalmarsund.

Det allsvenskan publikrekordet är på 1610 åskådare och är färskt från den här säsongen då Lillån mötte Örebro. Ikväll fredag den tredje februari satsar Craftstadens IBK att slå det rekordet då det är dags för Östkustderby när de möter Kalmarsund.

– Det kan komma allt mellan 800 och 2 000 personer. Men just nu är det väldigt mycket prat om matchen och det känns som vi kommer kunna slå det allsvenska publikrekordet som ligger på 1 610 åskådare, säger Patrik Holm, klubbchef i Craftstaden till 24kalmar.se. 

Hockeyarenan där IK Oskarshamn spelar till vardags är bokad och det är fri entré. Dessutom spelar som bekant Kim Nilsson i motståndarlaget Kalmarsund vilket är tacksamt. Goda förutsättningar för mycket folk.

 – Så är det lite grann. Kim Nilsson lockar så klart alla som redan har koll på innebandy men vi vill även sätta östkusten på innebandykartan, säger Holm, som hoppas att 400 till 500 FBC-supportrar tar sig de åtta milen norrut.

Crafstaden ligger på sjätte plats i tabellen med 27 poäng och Kalmarsund på andra plats med 37 poäng.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar