Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Kraftmätning väntar för Mullsjö

Trean Mullsjö mot fyran Linköping möts ikväll i Nyhemshallen i vad som väntas blir en tuff match. - Det kommer bli en kraftmätning på många sätt. Det är en sexpoängsmatch och den är jätteviktigt, säger Mullsjös Erik Olofsson.

Erik Olofsson, Mullsjös back var länge Fagerhult trogen där han förra säsongen gjorde 15 mål och 11 assist i allsvenskan södra. Inför den här säsongen gjorde Olofsson den inte allt för långa flytten till Mullsjö AIS och spel i SSL.

– Det är kul. Jag körde ju på 8 säsonger allsvenskan och division 1 innan och jag kände att jag behövde något nytt. Här i SSL känns det bättre och bättre för varje match och träning. Efter VM-uppehållet så tycker jag att det släppt lite mer och jag börjar hitta formen.

Känslan är att du har en mer defensiv roll i Mullsjö?

– Det har blivit så. Vi är en formation som sak bidra med energi till övriga laget och kriga ner deras förstafemma. Sen är det klart det finns mer att ta av i anfallsspelet men vi har framförallt en defensiv uppgift.

Målskytt senast mot Höllviken. Var det dags? 

– Det var jätteroligt. Jag har gått och väntat lite på den så jag hoppas det rullar på lite nu. Viktigast att laget vinner men i år var det länge utan att det blev mål.

Om nästa mål kommer ikväll mot Mullsjö återstår att se. Olofsson lär i vilket fall få nytta av sitt tuffa defensiva spel då Linköping står för motståndet.

– Det kommer bli en kraftmätning på många sätt. Det är en sexpoängsmatch och den är jätteviktig. Jag tror det kommer vara fysiskt spel och det gäller att vara med från start. Känns som repetition att vi måste vara med från start men nu känns det som en morot. Mot Karlstad, Thoren och Höllviken har vi haft råd med en taskig start. Det har vi inte mot Linköping.

Se Erik Olofssons första SSL-mål

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar