Foto: Jonathan Rudman
AIK IBF

Femte raka för Storvreta

Storvreta har kommit igång på allvar och segern mot AIK med 8-4 var klubbens femte raka seger. - Det står och väger lite i mitten på andra. Sen gör vi ett litet ryck och verkligen bestämmer oss för att vinna, säger Robin Nilsberth.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Storvreta IBK
8 - 4
AIK IBF

Storvreta med fyra raka segrar mot ett AIK i stort behov av poäng i kampen om slutspelsplats inför 1052 personer i IFU Arena blev en stundtals öppen match där Storvreta visade mer och mer stabilitet ju längre matchen gick.

Nicklas Paulsson inledde målskyttet för hemmalaget i en förstaperiod som slutade 2-2 efter att  AIKs skyttekung Andreas Stefansson kvitterat till 2-2 efter 12:48. Stefansson som inte var nöjd med inledningen på matchen.

–  Vi börjar ganska svagt och gör egentligen ingenting av det vi säger. Lyckas få in någon boll där första tio ändå. Sen tycker jag att vi rycker upp oss andra tio i första och gör en rätt hyfsad andraperiod, säger Stefansson.

Inledningen av andra perioden blir målrik där det mellan den tredje och åttonde minuter görs fem mål med öppet spel åt båda håll. Två av AIK och tre av Storvreta där det tredje är ett backskott från Robin Nilsberth som gjorde en mycket bra insats.

– Det står och väger lite i mitten på andra. Sen gör vi ett litet ryck och verkligen bestämmer oss för att vinna. Vi höjer oss, det fick vara nog där och det visade vi med bestämdhet på banan. Sen spelar kontrollerat och bra tredje och vinner rättvist. När vi gör det blir vi svåra och slå, säger Nilsberth.

Andra perioden avslutades med ett straffmål i boxaplay av Alexander Rudd som var tillbaka från start i Storvreta och ledning 6-4 inför sista perioden. En sistaperiod där Storvreta gick ner på två femmor och kontrollerade matchen som avslutades med två mål i öppet mål. Segern innebar Storvretas femte raka vinst.

– Vi har fått in ny energi i laget och tar femte raka segern. Känns jättebra för våran formation och i laget, säger Nilsberth och utvecklar varför det fungerar så bra i hans femma:

– Vi har fått tillbaka Rudd idag som gör en superbra match och Joel har kommit in som den pådrivaren han är och Winroth är tillbaka efter skada. Sen jag och Abbe (Albin Sjögren) kvar. Tre fantastiska spelare som kommer in och det känns som vi har bra saker på gång.

Två nya mål av AIKs Andreas Stefansson var SOL-kejda (Stefansson, Olsson, Larsson) fortsätter att leverera.

– Vi kompletterar varandra bra. Jocke Olsson och Axel Larsson hjälper bra på mittplan där de river åt sig mycket bollar och är snabba och vill framåt. Jag brukar kunna läsa av dem ganska bra för att vara på rätt ställe och slå in bollarna, avslutar Stefansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar