Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Växjö vann mot Helsingborg på tredje försöket

Tredje försöket den här säsongen för Växjö mot Helsingborg slutade med seger. -Vi gick helt enkelt ut och visade att det här är vår hemmaborg, säger Växjös Magnus Jansson till Smålands Posten.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Växjö IBK
8 - 1
FC Helsingborg

Två förluster mot Helsingborg för Växjö den här säsongen. Inför 931 åskådare i Fortnox Arena blev resultatet annorlunda.

Växjö tog kommandot mot Helsingborg redan i den första perioden och skaffades sig en ledning med 4-0. Helsingborgs reducering till 4-1 var en fin framspelning av Mika Kohonen till Petri Hakonen. Fler mål än så gjorde inte Helsingborg och Växjö vann tillslut med 8-1.

– Vi hade gått igenom hur vi skulle uppträda mot Helsingborg och grabbarna utförde det perfekt. En viktig sak var att vi hela tiden skulle känna att vi hade kontrollen och det hade vi från början till slut, säger Växjös tränare Niklas Nordén till Smålands Posten.

En seger som gladde backen Magnus Jansson som stod för en mycket bra insats.

– En rolig match med aggressiv och fartfylld innebandy, som vi trodde det skulle bli på förhand. Vi gick helt enkelt ut och visade att det här är vår hemmaborg. I första perioden var vi det bättre laget och fick bra utdelning att gå på inför andra. Där hade vi en liten dipp, men i tredje hade full kontroll på Helsingborg, säger Jansson.

Fyra av Växjös åtta mål gjordes av Valdemar Ahlroth som var på spelhumör. Senast Växjö vann mot Helsingborg gjorde Ahlroth tre.

– Jag har vissa favoritmotstånd, som det brukar flyta på. Det är kul att möta Helsingborg. Jag tycker inte Helsingborg kommer in i matchen riktigt. Jag var egentligen aldrig orolig över vinsten så. Jag kände att med den inställningen vi gick in med skulle de inte stoppa oss, säger Ahlroth.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar