Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Andersson: ”Nu är Wallenstamhallen vår”

Det krävdes förlängning och straff med 19 sekunder kvar innan Växjö skulle vinna mot Pixbo. - Vi kontrollerar matchen och det är synd att vi inte får med oss tre poäng, säger Växjö André Andersson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
4 - 5
Växjö IBK

Växjö inledde målskyttet i bortamatchen mot Pixbo med mål redan efter 2:45 av Niklas Ramirez i en förstaperiod som blev ryckigt och kantat av utvisningar. Pixbo vände till 2-1 och därefter får Växjös Johan Ross matchstraff efter en armbåge på Linus Henriksson. I det efterföljande powerplayet utökar Pixbo till 3-1.

– Det blir lite oroligt när vi åker på det röda kortet. Samtidig känns det som att vi är bättre än Pixbo hela matchen. Första perioden blir ryckig och då blir det en svår match när vi inte kan pumpa på tre femmor, säger Växjös André Andersson.

I den andra perioden tog Växjö över matchen mer och mer. Först reducerade Växjö till 3-2. Matchens snyggast mål stod Robin Mourujärvi för när han med ett hårt otagbart skott gjorde 4-3. Växjös Oliver Johansson fullbordade sedan upphämtningen till 4-4.

– I andra tar vi tag i taktpinnen. Vi kan rulla på och växla upp i alla femmor och gör det mycket bättre. Känsla är att Pixbo blir tillbakadragna.

Den tredje perioden blev mållös och i förlängningen tilldelas Växjö straff med 19 sekunder. En straff som André Andersson sätter och extrapoängen till Växjö.

– Man blir lite orolig när det står 4-4 eftersom man vet att Pixbo har skottstarka backar. Men vi kontrollerar matchen och det är synd att vi inte får med oss tre poäng. Det känns som vi tar över Pixbo i Göteborg också. Ett av målen är att ta över hallar och nu är Wallenstamhallen vår, avslutar Andersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar