Foto: SportX8
Allsvenskan

Craftstadens tränare slutar

Royne Tvingsell som tagit Craftstaden från division 2 till allsvenskan slutar som tränare. – Jag väljer att bortse från mitt eget ego. Det är läge för någon annan att ta över, säger Tvingsell till Barometern.

Royne Tvingsell som varit med att ta upp Craftstadens IBK från division 2 till Allsvenskan slutar som tränare i klubben.

– Det känns bra att ha tagit skutan så här långt. Det är rätt läge att laget tar ny fart med någon annan vid rodret. Det behövs något nytt för att få spelarna motiverade. Det måste hända något, de ska inte behöva stå och lyssna till samma gamla tränare år efter år, säger Tvingsell till Barometern. 

Den här veckan med träning torsdag och på söndag match mot Lindås blir den sista.

– Torsdagsträningen blev min sista som tränare för Craftstaden. Och det var en grymt bra träning. Det kändes bra att få avsluta tränarkarriären med ett ruggigt bra tvåmål, säger Royne Tvingsell och skrattar.

Säsongen 2014/15 ledde Tvingsell laget upp i Allsvenskan och den här säsongen hade klubben chans på SSL-kvalet. Nu vill Tvingsell att klubben tar ny fart.

– Jag skulle mycket väl kunnat köra några säsonger till, men jag väljer att bortse från mitt eget ego och ser till lagets och föreningens utveckling. Jag har varit med på hela resan från låg nivå och upp till allsvenskan. Jag tycker att det behövs något nytt, spelarna behöver få höra en ny röst och få till sig nya idéer.

På frågan vad som händer om något annat lag ringer säger Tvingsell:

– Jag har fokuserat på Craftstadens bästa när jag tagit det här beslutet. Vi ska vara väldigt rädda om vår allsvenska plats, för det är inte lätt att ta sig upp. Jag känner att det var rätt beslut, sedan får vi se vad som händer i framtiden. Men jag är inte dyngmätt på innebandyn, det är inte därför jag slutar och tanken är att jag vill vara kvar i Craftstaden i någon annan roll.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar