Foto: SportX8
Allsvenskan

KLART: Ny tränare i Craftstaden

Craftstadens IBK har gjort klar med efterträdare till Royne Tvingsell.

Hyllade tränaren Royne Tvingsell meddelade inför sista omgången att han slutar som tränare i Craftstaden. Under fredagen presenterades efterträdaren och det blir Karl Pontén som kommer leda Craftstaden.

– Jag känner en glädje över att fått frågan att leda Craftstaden framöver, kan inte tänka mig ett finare uppdrag att ta mig an, säger Karl Pontén och fortsätter:

– Royne har lämnat över laget på bästa möjliga sätt och har gett mig bra förutsättningar till att fortsätta bygga Craftstaden. Craftstaden är en klubb på frammarsch, det har märkts under hela året och inte minst i samband med den omskrivna arenamatchen. Men nu vill vi mer, vi vill börja titta uppåt. Ett steg i taget för att tillslut bli ett utav topplagen, säger Pontén i ett pressmeddelande.

Karl Pontén värvades inför säsongen 2016/2017 till Craftstaden från IBK Lockerud Mariestad som spelare men har fått avstå spel efter tilltagande skadeproblem. Sedan mitten av hösten-16 har Pontén varit assisterande tränare i laget. Kontraktet med Karl Pontén är skrivet på två säsonger.

– Från föreningens sida vill vi visa att vi vågar satsa ungt. Det blir självfallet en stor förändring för laget att gå från en tränare med många års erfarenhet till en av de yngsta tränarna i elitinnebandyn genom tiderna, men vi tror att Karl är helt rätt person att ta laget ytterligare ett steg närmare den högsta nivån” säger Johan Forneheim, Herransvarig i Craftstadens styrelse.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar