Höllvikens IBF

Andersson sköt Höllviken kvar i SSL: ”Magiskt”

Mirakelvändning av Höllviken i sista perioden mot Växjö med en sen kvittering av Christoffer Andersson till 7-7 gör att Höllviken spelar i SSL även nästa säsong. - Det är en helt magisk känsla, säger Andersson till ibnytt.se
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Växjö IBK
8 - 7
Höllvikens IBF

Striden om nytt kontrakt i SSL blev oerhört dramatisk. Det såg länge först ut som att Warberg skulle lyckas hålla sig kvar. När Warberg låg under mot Linköping och Karlstad ledde mot AIK var det istället Karlstad som var i förarsätet. Höllviken skulle dock göra en mirakelvändning och vända underläge 6-2 till 7-6 med knappt fem minuter kvar. Höllviken tog timeout och satsade allt framåt. En satsning där Johannes Wilhemsson avancerar och med en diagonalpass hittar fram till Christoffer Andersson som med ett direktskott gör 7-7 och håller Höllviken kvar i SSL. Växjö väntade efter målet ut matchen till förlängning där Magnus Jansson gjorde 8-7 i öppen kasse. Två poäng till Växjö vilket gjorde att de kunde ta andraplatsen i tabellen.

Se 7-7 målet här

– Det är en helt magisk känsla nu egentligen. Skottet i sig är inte så bra men jag får en bra diagonalare av Wilhelmsson och jag tänker att jag ska bara tryck dit den. Det blir ett halvdant skott som till slut går in, säger Andersson till ibnytt.se precis när laget kommit in i bussen på väg hem:

– Känslan är magisk nu. Vi har precis kommit på bussen och är på väg. Riktigt go stämning här.

Höllviken låg under med 6-2 inför sista perioden och inte mycket talade för att laget skulle ta sig tillbaka in i matchen och lyckas hålla sig kvar. Men det lyckades de med och ta en poäng vilket räckte för nytt SSL-kontrakt.

– Vi sa till varandra att vi inte har något att förlora. Vi har en SSL-plats att vinna oc den ska vi ta. Vi genomförde tredje på ett fantastiskt sätt. Laget har krigat på riktigt bra under säsongen och kämpat ändå in i det sista. Vi har förtjänat detta.

Christoffer Andersson som haft skadeproblemen under säsongen har stor del i att Höllviken klarar sig kvar i SSL. I matchen mot Helsingborg steg han fram och la en staff med drygt minuten kvar av matchen vilket det gav 3 poäng till Höllviken.

Se straffen här. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar