Foto: Arkivfoto
Höllvikens IBF

Matchen Växjö-Höllviken utreds

Matchen mellan Växjö och Höllvikens i sista omgången av herrarnas SSL utreds för manipulation av idrottsresultat.

Matchen Växjö-Höllviken i sista omgången av herrarnas SSL slutade 7-7 efter full tid efter att Växjö tappat en 7-3 ledning. Ett resultat som innebär att Höllviken höll sig kvar i SSL. I den efterföljande förlängningen tog Höllviken ut målvakten och Växjö gör 8-7. Ett resultat där Växjö får med sig två poäng vilket innebär att de placerar sig på andra plats i tabellen.

Enligt uppgifter till SVT Sport kom det vid lunchtid på måndagen in ett anonymt tips till Riksidrottsförbundets sajt. Ett tips som nu utreds tillsammans med Svenska Spel.

– Vi har inlett en internutredning där vi samarbetar med Svenska spel, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Enligt Linda Noppa, förbundsjurist på Innebandyförbundet är det första gången som förbundet utreder ett ärende likt detta.

– Vi undersöker om det skulle kunna vara frågan om manipulation av idrottsresultat. Egentligen är enda möjligheten att fastställa om det faktiskt har skett något, om någon erkänner. Annars kan det egentligen bara stanna vid indicier, säger Linda Noppa förbundsjurist på Innebandyförbundet till SVT Sport.

Att det ska röra sig om matchfixning är enligt SVT Sport avskrivet då Svenska Spel inte har sett några avvikande spel.

– Vi har erbjudit spel på matchen men inte kunnat se något avvikande spel på matchen, säger Andreas Jerat, presschef på Svenska spel.

Växjö själva kommenterade till Smålandsposten under måndagen.

– Jag fattar att de (Karlstad) letar orsaker till varför de åker ur. Men jag vet att vi har rent mjöl i påsen, sa han under måndagen.

Höllvikens ordförande Peo Stjernkvist som inte nåtts av förbundets utredningen säger till SVT Sport. 

– Det känns absurt allting. Jag tror att det är en bitterhet hos en del besvikna fans, tyvärr är den helt missriktad. Vi tycker att det är trams alltihopa och det finns ingen sanning i någonting av det som det spekulerats kring i media de senaste dagarna, säger Peo Stjernqvist.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar