SSL-Herr

Växjö förlänger kontraktet med tre spelare

Växjö Vipers förlänger kontraktet med tre poängspelare. -Det känns fantastiskt att kunna meddela kontraktsförlängningar med Ludwig Persson, André Andersson och Oliver Johansson två dagar innan årets slutspel drar igång, säger Växjö sportchef Johan Schönbeck

Växjö som slutade på andra plats i årets SSL och på torsdag inleder slutspelet mot Pixbo Wallenstam förlänger kontraktet med tre spelare.

– Vi är både glada och mycket stolta att dessa spelare tror på det arbete som görs i vår klubb. Vi bygger för framtiden tillsammans med spelare som har höga mål och arbetar medvetet för att nå dem, säger sportchef Johan Schönbeck i ett pressmeddelande.

Spelarna som skrivit på nytt kontrakt är Ludwig Persson, André Andersson och Oliver Johansson.

– Ludwig och André är spelare som fostrats i närområdet vilket är extra glädjande. De är goda förebilder för barn och ungdomar i vår region som vill göra samma resa Schönbeck och fortsätter:

– Oliver anslöt för två år sedan efter en avstickare till den schweiziska b-ligan. Hans utveckling har varit oerhört positiv och vi tror stenhårt på att den kommer att fortsätta i samma riktning.

Växjös tränare Niklas Nordén som även han förlängde kontraktet för några veckor sedan kommenterar:

-Det betyder jättemycket att vi får jobba vidare med kontinuitet mot höga mål. Här har vi tre unga spelare som redan nu visat enormt hög kapacitet. Alla tre kommer att göra sitt yttersta för att ta både laget och sig själva till nya nivåer säger Niklas Nordén.

Det är tre notoriska poängspelare som Växjö förlänger med. I årets SSL har Ludwig Persson gjort 23 mål och 13 assist, Oliver Johansson har gjort 14 mål och 7 assist och André Andersson hann göra 9 mål och 5 assist efter att han kom tillbaka från sin skada. André Andersson som förra säsongen gjorde fina 27 mål och 27 assist.

-Här ser jag alla möjligheter att bli en ännu bättre spelare. Det är så mycket roligt och spännande på gång i både organisationen och laget, dessutom brinner jag enormt mycket för klubben. Jag är väldigt stolt och glad att få dra på mig Viperströjan i minst tre år till säger André Andersson.

Även Persson och Johansson kommenterar sina nya kontrakt

-För mig har det alltid handlat om att jag vill spela i SSL för Växjö Vipers och min hemstad. Jag ser fram emot kommande säsonger och vad vi kan uppnå tillsammans säger Ludwig Persson.

-Jag är otroligt glad och stolt att få satsa vidare i Växjö och tillhöra detta lag två säsonger till. Klubben satsar på ett intressant sätt och det ska bli grymt kul att få vara med på Växjö Vipers resa, men nu är det full fokus på ett spännande och förhoppningsvis långt slutspel säger Oliver Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar