Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo lägger pressen på Växjö

Tvåan Växjö valde Pixbo som kvartsfinalmotståndare. Ett Pixbo som lägger all press på Växjö. - Det är en enorm press på Växjö som spelat fantastisk innebandy hela året mot trötta Pixbo utan vinnarkultur, säger Pixbo tränare Nicklas Hedstål.

Ikväll börjar kvartsfinalerna i herrarnas slutspel. I kvarsfinal 1 möts Växjö och Pixbo efter att Växjö som tvåa valt Pixbo.

– Efter att Falun valde Helsingborg var vi rätt säkra på att Växjö skulle välja oss. De vill inte åka till Umeå och Linköping kan de knappt vinna mot så det var vi kvar och det är väl bra. Det är en enorm press på Växjö som spelat fantastisk innebandy hela året mot trötta Pixbo utan vinnarkultur. Det borde Växjö vinna enkelt, säger Pixbos tränare Nicklas Hedstål i lördags kväll efter att det blivit klart att Växjö valt Pixbo.

Hur skulle du beskriva er kvartsfinalmotståndare? 

– De har ju världens bästa målvakt och många bra spelare. Ett brett lag som är skickliga med bollen, tekniska och att de kom tvåa i SSL visar att de är ett bra lag. Ett finurligt lag med frislagsvarianter och powerplayvarianter. Nordén sitter nog och ritar och hela dagarna.

Pixbo har de senaste säsongen fått dras med stämpeln att ni är ett lag utan vinnarkultur i slutspelet. Hur ser du på det och hur har ni förberett er för årets slutspel? 

– Det där är en märklig vinkling. Jag som följde laget utifrån förra  året tycker inte det är så konstigt att man åker ut mot ett Linköping med tre landslagsbackar och som gick till SM-final. För att ta dig långt i ett slutspel måste man ha sina bästa spelare i form och flyt.

– Vi har förberett oss väl och inte gått alls gått hårt åt spelare utan spelat på tre femmor hela säsongen och växlat målvakter. Vi har satt en grund som vi lanserat för laget inför slutspel med tydliga roller, fokus för respektive femma i hur de ska spela.

Efter att Växjö vann i förlängning sa Växjös André Andersson ”Nu är Wallenstamhallen vår”. Hur ser du på det uttalandet och den kommande kvartsfinalserien? 

– De vann i sudden, de har inte vunnit mot oss i ordinarie ännu och det ska vi undvika. Det ska bli en ruskigt intressant drabbning som känns helt öppen, avslutar Hedstål.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar