Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Växjö redo för slutspel: ”Pixbo kanske inte det mest vältränade laget”

Växjö slutade på andra plats i tabellen och valde Pixbo som kvartsfinalmotståndare. – Jag tror att Pixbo kommer att passa oss ganska bra sett över sju matcher, säger Växjö tränare Niklas Nordén till Smålandsposten.

Växjö valde Pixbo som kvartsfinalmotståndare. Ikväll torsdag börjar serien med match 1.

– Jag tror att Pixbo kommer att passa oss ganska bra sett över sju matcher. Vi står för fart, fläkt och starka spelvändningar och Pixbo är ett lag som har mycket boll. Sedan är Pixbo kanske inte det mest vältränade laget. Att deras fysik inte håller tror jag är en del av förklaringen till att de har åkt ut i kvartsfinalen tidigare. Pixbo började bygga nytt kring fysträningen inför den här säsongen, men det är inget man gör på ett år, säger Niklas Nordén till Smålandsposten. 

Ett Pixbo som lägger pressen på Växjö. Men Niklas Nordén vill inför inte ta på sig favoritskapet.

 

– Jag vet inte. För mig känns det oviktigt i sammanhanget. Jag förstår att folk har en förväntan att vi ska vara favoriter med tanke på tabelläget. Men ser du tillbaka tolv månader har Pixbo inte haft så stor omsättning på spelare och då vann de serien. Klart att de har en växel till. Vem som bär favoritskapet kanske den första matchen får utvisa.

Växjö har de tidigare slutspelen åkt ut i kvartsfinal. Årets andra plats i serien har byggt upp förväntningar utifrån på Växjö.

– Jag känner väldigt sällan press men det är klart jag märker av att det finns en förväntan hos människor när vi har kommit tvåa i tabellen och gjort det bättre än många trott.

– Men jag hoppas inte att spelarna ska känna en press. Det försöker vi att avdramatisera så mycket som möjligt. Vi ska gå ut och ha skitroligt. Många pratar om att det är som en helt annan sport när det blir slutspel. På ett sätt är det så, absolut. Samtidigt är det fortfarande innebandy vi spelar, med samma golv, samma klubbor och samma motstånd. Spelarna ska bara gå ut och göra det de är bra på.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar