Tor Bornedal Samils (nr 22) i bortamatchen mot Örebro Foto: Leif Jirebeck
Allsvenskan

Craftstaden skriver nytt kontrakt med poängback

Craftstaden IBK har skrivit nytt kontrakt med poängstarka backen Tor Bornedal Samils.

Craftstaden IBK som slutade på åttonde plats i Allsvenskan Södra har skrivit nytt kontrakt med spelskicklige och poängstarka backen Tor Bornedal Samils.

– En mycket tung förlängning och viktig pusselbit i vårt lagbygge. Han har visat vad han betyder i vår offensiv. Ligger väldigt högt upp i poängligan för backar i serien och har bidragit till att vårt powerplay blivit vassare än tidigare. Jag är glad att se att han trivs hos oss och skriver på för två nya säsonger. Kommer göra gott för Tor i sin utveckling att få kontinuitet, säger Craftstadens sportchef Robert Nilsson till klubbens hemsida. 

Tor Bornedal Samils som gjort 9 mål och 21 assist den här säsongen kommenterar själv anledningen till fortsättningen i Craftstaden:

– Jag skulle kunna skriva en bok om det här. Jag har precis gjort en av mina bästa säsonger. Någonting beror det på. Jag får alla förutsättningar för att fortsätta utvecklas. Jag gillar spelarnas och tränarnas attityd till sporten. Jag älskar min roll. Jag trivs fruktansvärt bra i laget och med tränarstaben. Alla låter mig vara den jag är. På sidan om sargen har jag också fått väldigt bra lösningar för att kunna prestera och må bra. Föreningsfolket har alltid varit engagerade och tillmötesgående. Dessutom trivs jag i staden också, säger Bornedal Samils.

Craftstadens nya tränare Karl Pontén är glad över förlängningen med Bornedal Samils.

-En förlängning jag är oerhört glad över. Tor är en modern back med ett öga för det offensiva. En glädjespridare som alltid har ett finger med i spelet. Tor har under året utvecklat sitt spel i egen zon och går mer och mer mot att bli en back som behärskar spelet över hela banan.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar