Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Engel avgjorde i förlängningen

Första kvartsfinalen mellan Växjö och Pixbo blev tajt, avvaktande och de krävdes förlängning för att få fram en segrare.
Serie: Kvartsfinal 1. Matchstart: 19:00
Växjö IBK
2 - 1
Pixbo Wallenstam IBK

Målsnålt i första kvartsfinalen mellan Växjö och Pixbo även om det inte saknades chanser. 0-0 efter de första perioden byttes till 1-1 efter de andra perioden. Växjö mål av Andre Andersson och Pixbos mål gjordes av Patrik Malmström. Andra perioden var även tuffare på planen och det märktes att det nu är slutspel som spelas. Mållöst i den tredje perioden och vara 1-1 efter full tid.

– Det är väl skillnaden mot serien att det i serielunken är öppnar i slottet och framför mål. Där är det mycket tajtare nu. Vi har lägen och lyckas skapa en del matchen igenom och det gör de också. En bra, tuff, hård fight, säger Växjös lagkapten Filip Kjellsson till Smålandsposten. 

Förlängning och Växjös tränare Niklas Nordén gav direktiv till Manuel Engel.

– ”Kan du inte bara gå in och avgöra, Manne”, avslöjar Niklas Nordén till Smålandsposten. 

Avgöra skulle just Manuel Engel göra 6:28 in i förlängningen.

– Jag försökte få en fri yta och när jag fick bollen hann jag inte tänka så mycket utan det vara bara att skjuta, säger Engel.

Fördel 1-0 i matcher till Växjö. Match två spelas på lördag och då är Pixbo hemmalag.

– Båda lagen hade fokus på att ligga rätt i försvarsspelet och inte släppa till någonting på insidan. Vi har inte utnyttjat all vår speed på fötterna som vi har och det känns bra inför fortsättningen. Det här vara bara första matchen och det är först till fyra segrar som gäller, avslutar Engel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar