Höllvikens IBF

Höllviken kommenterar Svenska Innebandyförbundets beslut

Höllviken kommenterar beslutet från Svenska Innebandyförbundet gällande matchen Växjö-Höllviken som anmäldes för manipulation av matchresultat.

Matchen Växjö-Höllviken anmäldes misstänkt för manipulation av matchresultat vilket vi på ibnytt.se sammanfattade kort här. Svenska Innebandyförbundet meddelade tidigare under fredagen att de inte går vidare med ett disciplinärende.

Höllviken kommenterar beslutet på sin facebooksida:

Vi välkomnar beslutet som SIBF:s Tävlingsavdelning idag tagit och som bekräftar det vi hela tiden vetat och hävdat, nämligen att det givetvis inte förekommit någon matchmanipulation.

Jag tycker fortfarande att det är trist att detta påhopp överskuggat den prestation vi gör uppe i Växjö.

Att under merparten av säsongen kriga i botten och sedan komma tillbaka är grymt starkt och jag vill än en gång berömma hela ledarstaben och spelarna!

Vill också passa på att tacka för det stöd vi under denna vecka mottagit från flera SSL-klubbar. Vi blickar nu framåt mot ännu en säsong i Svenska Superligan!

Jörgen Hagmann / Ordförande HIBF


Detta var ett väntat beslut av Svenska Innebandyförbundet då det aldrig funnits någon grund till anklagelserna mot oss eller Växjö.

Det som gör mig mest irriterad är att ett anonymt ”tips” troligtvis grundat på bitterhet och illvilja från ett nättroll kan få ett så här stort genomslag i många medier. Det känns som att många medier hellre skriver sensationsjournalistik än lyfter bra prestationer.

Att sedan en inblandad förening ger näring till ”nättrollen” genom att uttala sig på sina offentliga forum, både hemsida och twitter, tycker jag är beklämmande. De personerna som hanterar dessa forum borde ta sig en allvarlig funderare på om man är ”rätt man/kvinna på rätt plats”.

Deras agerande har inte bara skadat Höllvikens IBF och Växjö Vipers utan även sporten Innebandy.

Nu hoppas jag att vi kan lägga det här bakom oss och att Växjö Vipers får fokusera på slutspelet och att vi i Höllvikens IBF kan lägga fokus på att förbereda oss för ytterligare en säsong i världens bästa innebandyliga, SSL.

Peo Stjernqvist / Sportchef HIBF


Det varit en ganska hektisk och jobbig vecka efter den fantastiska insats som vi gjorde uppe i Växjö under lördagen. Istället för att lyfta fram den bragd vi genomför så har istället fokus lagts på det som sedan skedde efter vår kvittering. När saker och ting tas ur sitt sammanhang är det lätt att det blir en felaktig bild av det hela. Nu har SIBF:s Tävlingsavdelning gjort en ordentlig genomgång (där man tagit in vår, Växjös och domarnas syn på vad som hände) och kommit fram till att inte gå vidare med ett disciplinärende.

Det känns därför skönt att kunna blicka framåt och fortsätta planera inför ännu en säsong i Svenska Superligan!

Vidar Jonsson / Tränare HIBF

Även Växjö har lämnat en kommentar om beslutet och efterspelet i media

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar