Foto: Arkivfoto
SSL-Herr

Växjö kommenterar Svenska Innebandyförbundets beslut

Växjö Vipers kommenterar beslutet från Svenska Innebandyförbundet gällande matchen Växjö-Höllviken.

Matchen Växjö-Höllviken anmäldes misstänkt för manipulation av matchresultat vilket vi på ibnytt.se sammanfattade kort här. Svenska Innebandyförbundet meddelade tidigare under fredagen att de inte går vidare med ett disciplinärende.

Växjö Vipers kommenterar den uppkomna situationen och beslutet i ett pressmeddelande:

Växjö Vipers har som förening tydligt uppsatta riktlinjer för hur vår verksamhet skall bedrivas. Alla, från minsta knatte till A-lagsspelare, styrelse, ledare och funktionärer, skall stå för och följa de värderingar vi har. Vi tillåter ingen form av fusk, vi står för fair play och värnar om varje individ och deras utveckling.

För oss kom inte beskedet från Svenska Innebandyförbundet att inte gå vidare med anmälan kring matchen Vipers-Höllviken som någon överraskning. Vi har hela tiden varit trygga med vårt agerande som enbart fokuserat på våra egna resultat och sportsliga fördelar. Ingen annan tränarstab i någon idrott hade agerat annorlunda i uppkommen situation.

Det beklämmande i historien är hur vi som förening blir drabbad när media (dock inte alla) väljer att rycka saker ur sitt sammanhang och inte bygga sina artiklar och inslag på klara fakta, allt för att skapa nyheter och ”klicksuccéer”. Vårt varumärke har naggats i kanten men värst är att innebandyn i stort drabbas. Att lag åker ur en serie hör till idrotten och i det läget är det alltid den egna organisationen som bär skulden. Elitidrotten är enkel, det handlar om att vinna matcher och plocka poäng. 

Mer än beklämmande, riktigt allvarligt, blir det när en reporter som utger sig att representera en förening tillika verksam i en inblandad förening väljer att på ett mycket hotfullt sätt ringa upp ledare i vår organisation och påstå saker som överhuvudtaget inte är sant. Att sen därifrån skapa en nyhet i den tidning han är verksam i är riktigt dålig journalistik. Även de medier som väljer att använda sig av och gå vidare utifrån den osanning som skapats bör fundera över sitt arbetssätt. 

Vi vill med andra ord markera och ta avstånd ifrån sådant agerande vilket strider mot de pressetiska regler vi förutsatt att media använder sig av.

Stefan Angeskog
Klubbchef, Växjö Vipers

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar