SSL-Herr

Byter Dalen till Team Thorengruppen

Albin Andersson byter lag i Umeå från Dalen till Team Thorengruppen. – Det känns jättebra och jag är otroligt taggad. Det blåser positiva vindar runt ”Thoren” nu, säger Andersson.

Team Thorengruppen förstärker från lokalkonkurrenten Dalen. Det är Albin Andersson som byter  Umeålag.

– Jag tycker att ”Thoren” spelar en riktigt rolig innebandy som jag attraheras av och det är så jag vill spela. I Dalen har det varit mycket fokus på defensiven vilket varit lite frustrerande då jag är en spelare som vill våga släppa lös lite mer framåt och utmana min gubbe. Men det är klart – defensiven och vad det innebär att spela i SSL har jag verkligen utvecklat och lärt mig i Dalen, men nu ser jag fram emot en nytändning och att få fart på det offensiva spelet, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongen har Andersson suttit en del på bänken. Mot slutet ökades speltiden. Totalt gjorde Andersson 6 mål och 3 assist under den gångna säsongen.

–  Det är klart att ingen spelare vill sitta på bänken, och det i sin tur har gjort att man blivit rätt less med tanke på den tid som läggs ner. Men på slutet fick jag chansen och då gick det ändå bra tycker jag. Sedan har jag så klart lärt mig saker av att sitta på bänken också, man får se saker ur andra perspektiv och peppa på laget så gott det går ändå, säger Andersson och fortsätter:

–  Det var egentligen inte ett alternativ att stanna i Dalen för mig. Jag ville prova något nytt och jag tror mycket på ”Thoren” som förening och de kommer från en riktigt rolig säsong och har någonting spännande på gång. Dessutom känner jag ju flera av killarna i laget och vet att det är en kanongäng, säger han.

 

Team Thorengruppen som nästa säsong gör sin andra säsong i SSL.

– ”Thoren” vill kliva om nu och ta tag i taktpinnen och det känns som att det finns goda möjligheter att bli bäst i staden. Personligen vill jag köra en stenhård försäsong och ta mig in bra i laget och producera poäng, jag kommer verkligen gå in 100 % för det här, säger han.

Sportchef Peter Sjöström är kommenterar  24-åringens signatur.

– Albin är en spelare som jag mycket väl vet vad han går för. I Dalen har han fått ut väldigt lite av sin offensiv och min förhoppning är att vi kan väcka liv i de egenskaperna. Han är i grund och botten en riktig poängspelare som både kan göra mål och spela fram. Jag hoppas och tror att han kan få en nytändning hos oss och att han har sina bästa innebandy-år framför sig, säger han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar