Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Gustafsson tog kvartsfinalserien till sjunde avgörande

Med sitt 4-3 mål såg Tobias Gustafsson till att kvartsfinalserien Linköping-Mullsjö tas till match 7. – Det är mycket fördel för oss eftersom de har haft två matchbollar i rad, säger Gustafsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Linköping IBK
4 - 3
Mullsjö AIS

Ny matchboll för Mullsjö med 3-2 ledning i matcher inför kvällens möte i Linköpings Sporthall inför 2183 personer. Ett möte där Linköping inledde spelmässigt bäst men Mullsjö målmässigt med 0-1 av Petter Van Keppel. Linköping vände till ledning 2-1 innan Gustav Svensson kvitterade till 2-2 vilket var ställning efter 20 minuter.

– Vi satte upp ett högre tempo i första och gav dem inte så mycket tid. Resultatet var dock orättvist. De har egentligen bara två bra lägen och satte dem, säger Tobias Gustafsson till corren.se.

Under läge med 2-3 för Linköping inte sista perioden som var tvingade att vinna för att ta kvartsfinalserien vidare till en sjunde och avgörande match.

– Inför tredje sa vi att vi skulle gå ut och ge allt. Detta kunde ha varit det sista 20 minuterna för den här säsongen. Vi vet vad vi besitter för kapacitet så det var bara att gå ut och köra. Laakso gör också några riktigt vassa räddningar som håller oss kvar. Det är dessa matcher man vill avgöra – med fullsatta läktare på hemmaplan.

Tog serien till sjunde match var just vad Gustafsson gjorde med sitt 4-3 mål.

Se Gustafssons avgörande

På fredag väntar sista kvartsfinalen i Nyhemshallen i Mullsjö.

– Det är mycket fördel för oss eftersom de har haft två matchbollar i rad, säger Gustafsson.

I Linköpings mål stod Robin Laakso som fått hoppa in efter att Henrik Qvist blivit avstängt.

– Jag försöker fokusera så lite som möjligt på vad som händer runt omkring. Det är klart att det känns bra. Nu med Qvist avstängd måste jag steppa upp och göra det lika bra som honom. Jag försöker bara ha fokus på planen framför mig, fokus på bollen och göra mitt, säger Laakso.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar