Linköping IBK

Mullsjö till semifinal

Mullsjö drog ifrån till 8-4 och även om Linköping närmade sig och reducerade till 8-7 med sex sekunder kvar höll Mullsjö undan och tog sig vidare till semifinal. -Jag sa till grabbarna att det är okej att vinna med mer än 1 mål någon gång, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
8 - 7
Linköping IBK

Vilken match och vilken underhållning det bjöds på nyhemshallen denna kvartsfinal 7 mellan Mullsjö och Linköping. En match som likt de tidigare i serien inleddes väldigt jämn både spel och målmässigt. Det var Linköping som tog ledningen och som inledda matchen bäst i den första perioden. Trots det var Mullsjö kvar målmässigt efter två mål av Sebastian Palmqvist.

– Det är en rolig match med publiken som ramar in och bra fart. Vi behöver sånt här spel spel för att komma igång och det har varit lite för stillastående de senaste två matcher. Men här på hemmaplan är vi starka, sa Sebastian Palmqvist efter den första perioden och kommenterade sina två mål:

– Det första släpper Laakso lite billigt och det andra var ett friläge som jag sätter.

Lagen fortsatte att följa åt i den andra perioden och så starka Linköping började i slutet tröttna något och de misstag på mittplan som bara Mullsjö bjudit på tidigare smög sig in även hos Linköping. 3-3 efter två perioder

Vi måste ut och njuta av den här matchen. Vi har vår gameplan och tycker fortfarande att vi äger den här matchen. Vi står upp bra och skapar våra chanser, sa Linköpings Eric Björk efter två perioder.

Ägde matcher i den tredje perioden gjorde inte Linköping utan istället var det Mullsjö som trampade på och fick maximal utdelning i den sjunde minuten där de gick ifrån till 7-3. En ledning som blev till 8-4 i ett kokande Nyhemshallen där båda lagens hejaklackar höll igång matchen igenom. Men likt tidigare matcherna skulle inte Linköping ge sig och när laget vid fem minuter kvar tog timeout började upphämtningen som inte slutade förrän vid ställning 8-7 med bara 6 sekunder kvar. 6 sekunder för en kvittering räckte inte och Mullsjö går vidare till semifinal där laget ställs emot Växjö.

– Jag sa till grabbarna att det är okej att vinna med mer än 1 mål någongång. De får inget uppställt och vi stör de överallt hela tiden. Vi kände i första matchen och då blev det mycket spring och de inte orkade på slutet. Vi gick ut inför matchen att vi skulle packa ihop det ännu mer men vi hade en plan att vi skulle köra och gasa oss ur det här, säger Andreas Elf om segern och kommenterar semifinalmotståndet Växjö:

– Det är ett halvderby sådär och det finns lite histrik där också. Vi har heta spelare och de har hete spelare. Det komemr bli en drabbning där också. Vi ser fram emot den matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar