Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Växjö inledde med seger: ”Mer innebandy än såhär i oss”

Semifinalserien Växjö mot Mullsjö är igång där Växjö inledde med seger. - Vi har rätt mycket mer innebandy än såhär i oss, säger Växjös tränare Niklas Nordén.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Växjö IBK
6 - 3
Mullsjö AIS

Semifinalserien Växjö-Mullsjö drog igång under måndagskvällen med match 1 inför 1453 åskådare i Fortnox Arena. Ett Växjö som vilat i drygt en vecka efter sina 4-0 i matcher mot ett Mullsjö som så sent som i fredags spelade match 7 i sin kvartsfinalserie mot Linköping.

Ett piggt Mullsjö uppe i matchtempo inledde också matchen bäst och skapade flera chanser. Dock utan mål. Istället skulle matchens första mål och Växjös första i en semifinal göras av Manuel Engel då Växjö snodde åt sig bollen. Engel som även avslutade målskyttet i den andra perioden till ställning 4-0.

– Första 10-12 är det många trötta skallar och ben. Vi ger bort bollar och kommer inte alls in i tempo. De satte upp ett bra tempo och det var tydligt att de ville visa att de spelat innebandy för inte sådär jättelänge sedan. Sen kommer det ifall de lite och vi tar över mer och mer, säger Växjö tränare Niklas Nordén.

Stor del i Växjö nolla så långt i matchen hade målvakten Eero Kosonen för som gjorde flera riktigt bra räddningar och höll nere siffran till 0 ändå till 13:49 in i den tredje perioden.

– Han är stabil idag som han ska vara, helt klart godkänt.

13:49 skulle Mullsjös första mål i en seminfal göras, det ett skott utifrån av Gustav Svensson som Kosonen borde ha tagit. Ett nytt skott utifrån kom bara minuten senare av Henrik Olofsson, även det såg inte otagbart ut för Kosonen och Mullsjö närmade sig ytterligare när Viktor Wibring fick utdelning i Mullsjös tredje powerplay. Närmare än så kom inte Mullsjö i denna första semifinal där Niklas Ramirez fastställde slutresultat till 6-3.

– Vi har rätt mycket mer innebandy än såhär i oss. Vi fastnar lite i trötta skallar. Jag tycker inte vi riktigt har fötterna därute. Vi har inte spelat match på länge och känslan är att vi har mer att ge.

Seger för Växjö och 1-0 i matcher. Match två spelas på onsdag i Nyhemshallen.

– Det kommer bli jättetighta matcher. Jag tycker väl att de har visst felfokus idag men några roliga incidenter. De ville kolla hur många ledare vi var i båset osv och hade väl inte riktigt det fokuset som de behöver ha för att slå oss. Vi hade matcher i två perioder och jag hoppas vi kan göra en ännu bättre insats på onsdag, avslutar Nordén.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar