Allsvenskan

KLART: Ny tränare i FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsunds herrlag har gjort klart med ny tränare till nästa säsong.

Allsvenska FBC Kalmarsund som åkte ur SSL-kvalet på straffar mot Örebro har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är Östra SKs tidigare tränare Emil Stille som kommer ta över laget.

-Emil är en tränare som vi tittat på länge och haft intresse för. Förutom att han redan är en duktig tränare så ser vi även utvecklingspotential i honom i framtidens FBC Kalmarsund. Det är en smart tränare som är noga med detaljer samtidigt som han har drivet för uppgiften och innebandyn, säger Kalmarsund Sportchef Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Stille som under flera år tränat Östra lyckades kvala Östra tillbaka till Allsvenskan. Nästa säsong ställs han emot gamla laget med i rollen som huvudtränare i FBC Kalmarsund.

-Det känns mycket bra även om det gått snabbt. Jag har haft lite andra erbjudanden men fick en bra känsla direkt med FBC Kalmarsund. Det märks att FBC är proffsiga och ger både oss ledare och spelare rätt förutsättningar. Jag längtar redan till säsongstarten trots att den förra nyss slutade, säger Stille och beskriver hur han är som tränare:

– Jag gillar att hitta en tydlighet i det vi håller på med men vill att spelarna också får en del att säga till om som i sista tredjedelen av banan. Jag är som sagt inte auktoritär rakt igenom utan vill hellre ha en grupp som känner sig delaktiga även om det är jag som har sista ordet.

I Kalmarsund finns Tim Nyander som tidigare haft Stille som tränare.

-Det är en innebandykunnig tränare vi får hit och som sysslat med en del innebandy genom åren. Han är skön som person och lättsam att ha och göra med. Dessutom är han en riktigt bra matchcoach och har bra koll på motståndarna och hur hans lag ska vinna. Han jobbar mycket med små detaljer och kommer passa bra in i FBC Kalmarsund.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar