Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Hattrick av Hedlund när Mullsjö vann: ”Visar vår riktiga karaktär”

Det hettade till mer i semifinal två mellan Mullsjö och Växjö där Mullsjö vann med 9-5 och kvitterade till 1-1 i matcher. - Vi visar vår riktiga karaktär idag, säger Mullsjös Kasper Hedlund.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
9 - 5
Växjö IBK

Ledning för Växjö med 1-0 i matcher inför kvällens semifinal 2 där Mullsjö kvitterade till 1-1 efter målkalas  9-5. Ett målkalas där Kasper Hedlund gjorde 3 av Mullsjös 9 mål.

– Vi visar vår riktiga karaktär idag. Jobbar hårdare över hela banan som vi måste om vi ska spela det spelet vi vill spela. Vi kan inte göra det till 95% utan måste vara uppe på 100. Vi hade bestämt oss för att stämpla in och göra vår bästa match för säsongen. Växjö är inget dålig lag idag heller, men vi visar upp ett helt annat jobb idag än i måndags, säger Mullsjös Kasper Hedlund.

Ett annat jobb som gav utdelning och när Växjö skulle komma ikapp i den tredje perioden stod Mullsjö emot starkt.

– Det är det hårda jobbet. Det kan låta konstigt i hur vi inte kan ha det i måndags men det hade vi inte. Det var en jäkla revanschlusta idag och skönt att få ut det. Jobbet som vi lägger i de två första perioderna ligger som grund till tredje. De blir hög intensitet och det känns inte som de är vana vid det. I sista känner vi att vi är starka och forceringen uteblir.

På nytt var även Kim Ganevik inblandad i situation med publiken. Personer i Växjös klack håll upp en banderoll med texten ”Spotta nu då” i periodpausen. En gest riktad mot Ganevik som varit avstängd just för att ha spottat i riktning mot publiken.

skarmavbild-2017-04-05-kl-22-16-03

När Ganevik gav Mullsjö ledningen med 5-4 firade han framför personerna som visat skylten och fick avtjäna ett 2+10 för osportsligt uppträdande. I det efterföljande powerplayet kvitterade Växjö till 5-5 vilket också blev Växjös sista mål i matchen då Mullsjö höll nollan och vann tredje perioden med 3-0 samt matchen med 9-5.

Ganeviks agerande var osportsligt, men bortsett från den situationen bjöd matchen på en helt annan slutspelskaraktär än måndagens match 1. Mer närkamper, högre intensitet och tempo. En karaktär och slutspelskänsla som Hedlund bevisligen med sina tre mål trivs i.

– Jag drivs av utmaningen att vara bäst när det gäller som mest. Det är det som är det viktiga. Många kan göra 3 mål i en match i omgång 7. Men när det gäller som mest, då ska jag vara som bäst. Det är det som driver mig och jag inte nöjde efter i måndags. Därför var det skönt att få ett kvitto och komma upp i nivå idag, avslutar Hedlund.

LÄS OCKSÅ: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar