FC Helsingborg

Patrik Suchánek till Helsingborg

Tidigare i veckan meddelade Dalen att Patrik Suchánek inte fortsätter i klubben. Nu har Suchánek presenterats i FC Helsingborg. – Han är en komplett spelare, säger FC Helsingborgs sportchef Juha Kivilehto.

FC Helsingborg har gjort klart med tjeckiska backen Patrik Suchánek, senast i IBK Dalen.

– Han är en komplett spelare. Hans styrka är i spelet med bollen, men det är inte bara det. Det vi har scoutat är att det inte är ofta hans kille gör mål [den motståndare Patrik markerar]. Han spelar på riktigt, riktigt hög nivå redan nu, men vi hoppas att han kan ta ett steg till. Vi ser att han har den potentialen, säger Helsingborgs sportchef Juha Kivilehto till Helsingborgs Dagblad.

Suchánek som har spelat med Dalen i 4 säsonger gjorde en här säsongen 7 mål och 13 assist. Att spela i SSL har varit en omställning jämfört med Tjeckien.

– Det har varit en stor erfarenhet för mig. Jag har lärt mig ganska mycket innebandy och livet runt omkring. Det är jättestor skillnad. Här är det mycket taktik, och alla matcher är viktiga och tuffa, och när man behöver poäng för att ta en slutspelsplats måste man ge mer än 100 procent i varje match, säger Suchánek.

Att han blivit en poängback har inte alltid varit självklart.

– Nej. Det är det var typ första gången jag hade så många poäng. Det har blivit mer och mer varje säsong och jag hoppas det fortsätter så.

LÄS OCKSÅ: Mika Kohonen stannar i FC Helsingborg.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar