Allsvenskan

JIK värvar poängspelare från Fagerhult

Jönköpings IK har gjort med Tobias Zälle från allsvenska Fagerhult.

Jönköping har värvat poängspelaren Tobias Zälle från Fagerhult Habo. Zälle som den här säsongen gjorde 31 mål och 19 assist har skrivit ett tvåårsavtal med Jönköping.

– Tobias är en spelare som jag följt utvecklingen på i flera år. Han besitter många av de egenskaper som vi i sportgruppen ihop med tränarna prioriterar väldigt högt.Tobias är en hårt jobbande spelare som älskar att träna och vill utvecklas både som spelare och människa. Tobias är också en jobbig och obekväm spelare att möta för motståndarna. En riktigt bra tvåvägsspelare, med ett bra huvud som tar kloka beslut på banan. Lägg därtill en vass målskytt med ett riktigt bra skott, säger JIK Sportgrupps Jakob Olofsson Adelin i ett pressmeddelande.

Niklas Pålsson, huvudtränare i JIK säger såhär om Zälle:

– Jag är väldigt glad att Zälle valde JIK, han kommer passa in bra I vår grupp och det värdesätter vi mycket högt! Jag och Tobias har redan satt en individuell utvecklingsplan, med bitar vi ska jobba extra med för att få en fortsatt stigande utveckling. I Tobias får vi en hög offervilja och arbetskapacitet, något som kommer att vara viktigt I Superligan.

19-åriga Zälle som har Fagerhult som moderklubb ser fram emot att testa spel i SSL.

 

– Jag tror mycket på den satsningen som JIK gör, där man verkligen satsar på unga spelare. Sedan lockar det ju helt klart att testa vingarna i världens bästa innebandyliga SSL, säger Zälle.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar