Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Matchboll Falun efter seger på bortaplan

Kontrollerad seger för Falun på bortaplan i semifinal 4. - Känslan var god inför sista och där får vi ett mål i ett relativt bra läge. Det kändes aldrig riktigt farligt, säger Faluns Simon Palmén.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Storvreta IBK
4 - 7
IBF Falun

Fördel Falun 2-1 i matcher inför semifinal 4 och det var ett Falun som direkt fick målskyttet att lossna i en målrik första period. 0-3 Falun efter drygt elva minuter blev 3-5 efter en spelad period och det var fördel Falun även sett till det spelmässiga.

– Vi har sagt redan från första matchen att vi vill sätta press på dem direkt och ha ett högt tempo. De jobbar mycket på två och vi på tre och vi vill verkligen att de ska få springa och då gäller det ha det höga tempot direkt, säger Faluns Simon Palmén.

Målkalaset avtog  i den andra perioden med bara en målskytt och det var Johannes Larsson som utökade  Faluns ledning. Med Storvetas upphämtning från match 2 i minnet fanns en känsla av att det skulle vara möjligt att komma ikapp efter det att Storvreta tog time out med fem minuter kvar. I försöket till upphämtning utvisades Henrik Stenberg och Falun vann med 7-4 och har nu tre matchbollar.

– Jag tycker vi gör en ganska bra match och i fem mot fem gör de ju knappt inte ett enda mål. Andra perioden gör vi väl egentligen lite sämre än den första och ändå vinner vi den med något mål. Känslan var god inför sista och där får vi ett mål i ett relativt bra läge. Det kändes aldrig riktigt farligt även om vi visste att de kunde vända då de gjorde det förra gången.

Sju olika målskyttar i Falun där Palméns tredjefemma verkligen kommit igång ordentligt i slutspelet. Framförallt sedan Omar Aldeeb har förstärkt. Aldeeb som även blev målskytt i dagens match, likt både Palmén och Cederström.

– Hela femman har kommit ihop bättre. Vi har fått lite mer kontinuitet och verkligen satt femmorna nu på ett annat sätt än i serien då vi snurrade ganska mycket. Nu har vi fått tid att lära känna varandra bättre och när Omar kom in har vi fått en dimension till med hans speed. Måste säga det att han har gjort det väldigt bra.

Avgör ni på torsdag? 

– Nu har vi chansen på hemmaplan och då ska vi ta den, avslutar Palmén.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar