Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Målfest tog Falun till SM-final – ”Revansch”

Falun vidare till SM-final efter 11-3 i match 5 mot Storvreta. - Skönt och otroligt kul. Det har blivit lite av en revansch av det. Men vi har en match kvar, säger Faluns Emil Johansson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
11 - 3
Storvreta IBK

Ledning Falun 3-1 i matcher inför kvällens match på hemmaplan inför 2632 åskådare i JALAS arena. Ett nytt publikrekord för Falun. Kanske var det publiken som än en gång tände till Falun extra då laget inledde strålande och tog ledningen med klara 4-0 efter den första perioden.

– Vi kommer ut hårt. Vi vill att det ska vara jobbigt idag också. Vi har haft den känslan att vi får bra grepp om dem när vi pressar och då får vi med oss ganska mycket i offensiven. 4-0 visar tydligt att vi har grepp och sen bara maler vi på, säger Faluns Emil Johansson.

Malde på gjorde Falun och Storvreta hade inte mycket att säga till om i denna match. Visst hopp tändes när Victor Andersson reducerade till 5-2. Ett hopp som höll i drygt fem minuter innan Falun på 14 sekunder gjorde både 6-2 och 7-2. Slutresultat skrevs till hela 11-3.

Varför är ni så bra? 

– Bredden. Vi har tre femmor som maler på. Det visar verkligen den här semifinalserien. Vi i första femman har ine riktigt kommit upp som vi vill under semifinalerna. Det är jäkligt att se de andra steppa upp och det blir ganska svårt att stoppa oss när vi har tre bra femmor som maler.

 Vad kan vi förvänta oss i SM-finalen?

– Vi får se vad coach har för idéer. Men jag tycker vi är som bäst när vi kör och pressar högt. Vi är inte bra på hackspelet och stå still och täcka vinklar. Vi är bättre på att pressa högt och skapa situationer i matcherna. Det känns som vi har ett bra koncept och jag hoppas vi kör på det? .

Ni ställs mot Växjö. Vad har du att säga om motståndet? 
– Jag tycker att det är ett bra lag helt klart. De har också en bra bredd i sitt lag men kanske inte samma topp. Ungt och kreativ och vi har haft det lite tufft den här säsongen. Jag tror det blir en riktigt rolig final, de vill ju lira kul innebandy, avslutar Johansson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar