Foto: Mats Roman
Allsvenskan

Poängstark forward till JIK

Jönköpings IK har gjort med poängstarka forwarden Joel Wadsten.

SSL Herr-nykomlingen Jönköpings IK har gjort med ytterligare ett nyförvärv. Den poängstarka forwarden Joel Wadsten, senast i Wibax Patriots värvas med ett kontrakt på två år.

 

– Det känns superbra. Jag kommer från trakten och har bra koll på JIK så jag visste ju att de hade något väldigt spännande på gång med alla framgångar man haft på ungdomssidan de senaste åren vilket gjorde det extra kul när de hörde av sig. Jag känner många i laget sedan tidigare så jag vet att det är ett härligt gäng där jag kommer trivas bra och fick även ett väldigt gott intryck av tränare Niklas Pålsson i dialogerna vi haft. Det är ju i SSL man vill spela och att få göra det med ett så här spännande lag känns otroligt inspirerande, kommenterar Joel Wadsten i ett pressmeddelande.

De senaste två säsongerna har Wadsten gjort 98 poäng på 43 matcher varav 45 av de gjordes den här säsongen Allsvenskan Norra vilket placerar Wadsten på åttonde plats i poängligan.

–  Joel är en mycket duktig innebandyspelare som snabbt kommer anpassa sig till tempot i SSL. Han har förutsättningarna som krävs som spelare och person. Vi lägger stort fokus på att rekrytera in ”rätt” personer för vår grupp & gruppdynamiska process, i detta känns Joel perfekt!. Han är en homogen och omtänksam person som är mycket målinriktad.

– Jag är säker på att Joel kommer fortsätta utvecklas den kommande säsongen hos oss och blomstra ut ytterligare i vårt spel, säger JIKs tränare Niklas Pålsson.

Sedan tidigare har JIK värvat Tobias Zälle från Fagerhult som gjorde 50 poäng i Allsvenskan Södra och Jesper Ekström från Onyx som gjorde 58 poäng, även han i Allsvenskan Södra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar