Allsvenskan

Kalmarsunds första nyförvärv

Kalmarsund har gjort klart med sitt första nyförvärv. Nye tränaren Emil Stille plockar med sig backen Max Johansson från Östra SK.

Allsvenska FBC Kalmarsund har gjort med sitt första nyförvärv till sin fortsatta satsning mot SSL. Det är backen Max Johansson som följer med tränare Emil Stille från Östra till Kalmarsund.

-Max är precis den spelartyp vi vill ha in i FBC Kalmarsund. Han är en duktig back i den offensiva delen och har stor möjlighet att bli en SSL-spelare i framtiden. Vi vill bygga laget med bolltrygga och hotande backar och där har Max sina styrkor, säger Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Max som var med och spelade upp Östra i Allsvenskan gjorde den här säsongen. 26 poäng. FBC Kalmarsunds nya tränare Emil Stille har haft Max under sina vingar och vet vad man får ut av denna värvningen:

-Max är spelskicklig med fint förstapass, ett vasst spelsinne och har ett riktigt bra skott vilket gör att han är ett hot från bakplan. I mina ögon är han redan en riktigt bra back på allsvensk nivå och i denna nya miljö kommer han ta nästa steg. Det känns bra att vi gjort klart med Max och hans egenskaper i en redan stark backuppsättning, säger Stille.

Max Johansson kommenterar själv övergången.

-Jag har alltid velat komma så långt som möjligt och detta känns verkligen som ett steg i rätt riktning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar