Allsvenskan

Ny målvakt till Craftstaden

Craftstadens har gjort klart med målvakten Victor Sjöstedt. Ett kontrakt som är skrivit på två år. - När jag var nere och hälsade på fick jag en väldigt bra känsla. Jag kände att jag vill hoppa på det här tåget, säger Victor Sjöstedt.

Allsvenska Craftstaden förändrar på målvaktspositionen till nästa säsong. Adrian Kodelja har bestämt sig för att lämna Craftstaden och Oskarshamn för studier och innebandy på annan ort. Ersättare blir Victor Sjöstedt, närmast från Hagfors IBS men har också känt på SSL-spel i Karlstad IBF.

– Victor är en målvakt som jag har följt på nära håll i många år och en målvakt som jag känner mig oerhört trygg med. Victor är lugn och trygg i sin målvaktsstil, har ett fint rörelsemönster och ett ruggit utkast. Sedan har Victor rätt ålder för den här typen av utmaning vilket också är en viktig del i det hela, säger tränare Karl Pontén till Craftstadens hemsida.

Kontraktet mellan Craftstaden och Sjöstedt är skrivet på två år.

– Craftstaden har visat ett stort intresse från start. När jag var nere och hälsade på fick jag en väldigt bra känsla. Jag kände att jag vill hoppa på det här tåget, säger Victor Sjöstedt till Barometern.se om Craftstaden och beskriver sig själv som målvakt:

– Det är svårt att uttala sig om sig själv, men jag är väl relativt stor, placeringssäker, ganska kvick och är bra på att sätta i gång spelet kvickt med mina utkast, så långt kan jag väl sticka ut hakan.

Enligt uppgifter till Barometern ska både Skoghall och Karlstad i Allsvenskan varit intresserade av av Sjöstedt. Men istället för Värmland föll valet på Oskarshamn i Småland vilket självklart glädjer Craftstadens sportchef Robert Nilsson.

-Jag är väldigt nöjd med att få klart med Victor Sjöstedt. En väldigt välskolad målvakt med bra storlek. Jag lade märke till direkt när han var här och hälsade på under en internmatch, hur snabbt upp på fötter han var. Han har dessutom ett vasst anfallsvapen med sina utkast. Lugn och bra kille som kommer passa in i Craftstaden. Extra skönt att det är en målvakt som är först ut. Känner mig lugnare nu med Victor signad och klar, säger Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar