Foto: Mats Roman
Allsvenskan

Jönköping förlänger med Åkerblom: ”En av våra ledande spelare”

Jönköping har förlängt kontraktet med Filip Åkerblom. Det nya kontraktet är skrivet på tre år.

Nykomlingen Jönköping fortsätter att förlänga kontraktet med sina unga spelare. Näst ut med en kontraktsförlängning är Filip Åkerblom som skrivit på för tre nya år. Filip har varit med och tagit 2 JAS-guld med JIK, och nu även varit med att vinna Allsvenskan och ta klivet upp i SSL. 

 

– Filip har trots sin unga ålder (född -97) tagit stora kliv i sin personliga utveckling de senaste 2 åren. Jag är säker på att Filips utvecklingen bara kommer fortsätta och att han kommer vara en väldigt tongivande spelare för oss kommande säsonger, säger Jakob Olofsson Adelin i JIKs sportgrupp i ett pressmeddelande.

Åkerblom gjorde den här säsongen 12 mål och 8 assist i grundserien och 2 mål i kvalet när JIK tog steget upp i SSL.

 

 

 

– Jag är väldigt glad att Filip visar att han vill vara med på denna resa och vara en av våra ledande spelare både på och utanför planen. Under mina 2 säsonger som tränare för JIK har Filip gjort stora framsteg och tagit kliv i A-laget. Under mitt första år skolade Jimmy och jag om Filip från forward till back, detta gav väldigt positivt resultat och Filip har sedan dess varit en av våra ledande spelare. Filip är nu en utpräglad nyckelspelare med en mycket hög lägstanivå, säger JIKs tränare Niklas Pålsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar