Foto: Per Wiklund
Landslag

Uttagna damspelarna till Guldsteget 2017/18

Uttagningen till Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget 2017/18 på damsidan är gjord. 16 spelare är uttagna. - Alla uttagna är potentiella landslagsspelare, säger Åsa Karlsson till innnebandy.se.

Förra säsongen genomfördes den första omgången av Svenska Innebandyförbundet satsning på talangutvecklingsprogrammet Topp och Talang, numera kallat för Guldsteget vilket fungerar som en extra satsning på talangfulla spelare som närmar sig landslaget. 2017/18 års uttagna spelare på damsidan är klara:

Målvakter
Sophia Lundmark, Endre IF
Matilda Wirthig, IBK Dalen

Utespelare
Frida Ahlstrand, Pixbo Wallenstam IBK
Ellinor Berling, FBC Uppsala
Frida Bäfve, FBC Uppsala
Jenny Dahl, Warberg IC
Maja Liljeroth, Linköping IBK
Anna Moberg, Endre IF
Johanna Nilsson, Malmö FBC
Karin Nygren, Rönnby Västerås IBK
Elin Roos, Endre IF
Jonna Sjöberg, Rönnby Västerås IBK
Moa Svanström, Endre IF
Lina Svarfvar, KAIS Mora IF
Josefine Wålinder, Pixbo Wallenstam IBK
Amanda Öhman, IBK Dalen

– Hälften av de som är uttagna är kvar sedan första årsgången. De är på rätt väg till landslaget. Alla uttagna är potentiella landslagsspelare. Det har varit tuff konkurrens om platserna, säger Åsa Karlsson som ansvarar för programmet i ett pressmeddelande.

Spelarna träffas 8-10 maj på Bosön i Stockholm och ska där genomgå ett intensivt program. Det ska diskuteras målbilder, utvecklingspunkter och genomföras enskilda samtal. Och självklart spelas en del innebandy.

– Vi tillsammans med spelarna och deras klubbtränare ska enas om vad som behöver göras. Det blir också kostföreläsningar, idrottspsykologi och den här gången har vi också en målvaktsansvarig på plats.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar